Science Expo'da meslekler yarışacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğiyle düzenlenen 7. Turkish Airlines Science Expo bilim festivali, birbirinden renkli ve çekişmeli yarışmalara sahne olacak.

Science Expo'da meslekler yarışacak
banner98
 Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde 26-29 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak Türkiye’nin en büyük bilim festivalinde, meslek lisesi öğrencileri ‘Meslekler Yarışıyor’ kategorisinde hünerlerini sergileyecek. Ilıca İnşaat’ın katkılarıyla gerçekleşecek etkinlikte, il genelindeki meslek liselerinde öğrenim gören 11 ve 12. sınıf öğrencileri, festivalin en iyisi olmak için çaba sarf edecek. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı meslek lisesi öğrencilerinin katılımı ile büyük bir çekişmeye sahne olacak organizasyonda; ‘metal’, ‘makine’, ‘giyim üretim’, ‘tekstil teknolojileri’, ‘yiyecek içecek hizmetleri’, ‘elektrik’ ve ‘elektronik’ bölümleri yer alacak.

Son başvuru 15 Nisan’da

Her bölümde 32 öğrenci ekibinin mücadele edeceği ‘Meslekler Yarışıyor kategorisinde dereceye girenler, birbirinden özel ödüllerin sahibi olacak. Yarışmada birinci olan ekibe tablet, ikinciye robot seti ve üçüncüye Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (Bursa BTM) ücretsiz aile etkinlikleri ödülü verilecek. Science Expo’ya renk katacak olan Meslekler Yarışıyor kategorisinin kazanan ekipleri, dünyada beceri yarışmaları olarak bilinen ve oldukça geniş kitleye hitap eden WorldSkills International’da Türkiye ve Bursa’yı temsil etme hakkı kazanacak. Science Expo Meslekler Yarışıyor’a katılmak isteyenler, www.sciencexpo.org/ adresinden başvurularını 15 Nisan 2018 tarihine kadar yapabilecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0