Samuray Kültürü Bursa'da

Türkiye ile Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin temeli olarak bilinen Ertuğrul firkateyni faciasının 125. yıldönümünde düzenlenen ‘Bursa Japon Kültür Haftası’, Japon kültürünü bütün yönleriyle Bursalılara tanıtmayı hedefliyor.

Samuray Kültürü Bursa'da
banner98
 Bursa Büyükşehir Belediyesi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Bursa Uluyama Türk - Japon Kültür Derneği işbirliğiyle, ‘Fuji Dağı’ndan Uludağ’a Japon Bahar Esintisi’ temasıyla gerçekleştirilen program, Japon kültürünün en zengin unsurlarını Bursa’da yaşatacak. Bugün başlayan ve 7 Mart Cumartesi akşamına kadar sürecek haftada, ‘Kubudo ve Japon Disiplin Sanatları Gösterisi’, ünlü Japon yönetmen Mitsutoshi Tanaka’nın baş eseri ‘Rikyu’nun Yolunda’ ve ‘Tomurcuklar Açarken’ filmleri ile yönetmen Hayako Miyazaki’nin ‘Ruhların Kaçışı’ filminin gösterimi yapılacak. Sushi yapımı atölyesi ve öğrencilerle origami çalışması da yapılacak.
Bursa Uluyama Türk - Japon Kültür Derneği Başkanı Hakan Kaplan, 23 yıldır faaliyet gösteren bir dernek olduklarını hatırlatarak, “Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, ilk kez bu kadar geniş bir organizasyona imza atma şansı yakaladık. Zengin Japon kültürünü Bursa’da tanıtmayı hedefliyoruz. Türk ve Japon kültürleri birbirlerini tamamlayan iki kültür. Bu dostluk haftasına Bursalıları bekliyoruz” dedi.
Program, 5 Mart Perşembe (BUGÜN) Konak Kültürevi’nde yapılacak ‘Kubudo ve Japon Disiplin Sanatları Gösterisi’ ile başlayacak. Gösteride, samuray kültürünün mirası Kubudo, Aikido, İaido ve Karate gibi savaş sanatlarının incelikleri anlatılacak. 6-7 Mart tarihlerinde Ördekli ve Tayyare Kültür merkezlerinde yapılacak
‘Japon Filmleri Festivali’nde de önemli ödüller kazanmış Japon filmleri Türk sinemaseverlerle buluşacak ve ücretsiz izlenebilecek.

ERTUĞRUL FIRKATEYNİ BEYAZ PERDEDE

Türk-Japon dostluğunun miladı sayılan Ertuğrul firkateyninin Japon İmparatorunu ziyareti ve fırtınalı bir havada sulara gömülmesiyle sonuçlanan hüzünlü sonu da beyaz perdeye taşınıyor. Konusunu bu trajik hikayeden alan ve Türk ve Japon ortak yapımı olarak çekimleri devam eden ‘Ertuğrul 1890’ adlı filmi ünlü yönetmen Mitsutoshi Tanaka çekiyor. Filmin bu yılın sonbaharında vizyona girmesi planlanıyor.
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0