banner101

’Saltanatın Adımları’ Ayakta Alkışlandı

Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, "Saltanatın Adımları", ‘Bir Asır Çanakkale’ temalı folklor gösterisi ile Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen...

’Saltanatın Adımları’ Ayakta Alkışlandı
Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, "Saltanatın Adımları", ‘Bir Asır Çanakkale’ temalı folklor gösterisi ile Bursalılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen dans gösterisinde toplam 250 dansçı sahne aldı. Bursa’nın yanı sıra, Artvin, Adana, İzmir, Antep, Trabzon gibi Anadolu’nun 10 farklı yöresinden eserler sahnelendiği gösteriler yaklaşık 2.5 saat sürdü. Halk Dansları Topluluğun sahnelediği Çanakkale Savaşını anlatan mizansen, salonu dolduran vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.
Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen gecede bir konuşma yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’de klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında, düzenledikleri sosyal ve kültürel etkinliklerle hayatın her alanında var olduklarını söyledi. Dündar, “Bizler, belediyecilik adına ihtiyaç duyulan her alanda hizmetlerimizi büyük bir aşkla sürdürüyoruz. Son yıllarda sosyal ve kültürel etkinlikler ön plana çıkmaya başladı. Bizlerde bu konudaki faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren Halk Dansları Topluluğu ekibimiz, bu akşam hazırladıkları gösterileriyle karşınızda. Bu geceyi hazırlayan arkadaşlarımız, gerek yurt içinde, gerek yurt dışında olsun, son derece başarılı çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Sizler de bu başarıyı, bu akşam burayı doldurarak ödüllendirdiniz. Sizlere teşekkür ediyorum. Yakında turneye çıkarak, bizi Avrupa’da temsil edecekler. Türkiye’nin dört bir yanından folklor gösterileri sergileyip, ülkemizin folklorik zenginliğini tüm dünyaya izletiyorlar. Hem bu arkadaşlara, hem de onların bu başarısına sahip çıkan siz değerli hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Mustafa Dündar, 10 farklı yöreden halk oyunları ile, 2 seyirlik oyun ve 1 modern dans gösterisinin yer aldığı halk oyunları gecesinin sonunda, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Vedat Planalı’ya çiçek hediye etti.
Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0