banner102

"Şahin" ve "atmaca"lı çözüm

Bursa’da "şahin" timlerinin ardından devreye sokulan "atmaca" timleri, trafik çilesini ortadan kaldıracak.

 Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapmaya başlayan motorize ekiplerinin tanıtımı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı yanındaki Emniyet Müdürlüğü’nde yapıldı. Program öncesi kurban kesilip dualar okundu. Şehir içi trafiğini rahatlatmak için daha önce kurulan 10 ‘şahin’ timine, 20 ‘atmaca’ timi eklendi. Şehir merkezindeki ana yollarda ve önemli kavşaklarda görev yapacak olan timler, trafik sıkıntısını ortadan kaldıracak. 
İl Emniyet Müdürü Osman Ak, “Şehrimizin en önemli meselelerinden biri trafik. Bunu geldiğim günden beri arkadaşlarımızla sohbetlerimizde dile getiriyoruz. Emniyet güçleri olarak trafik meselesinin çözümüne katkıda bulunmak için arkadaşlarımız yaklaşık bir aydır çalışma yapıyor. Valimizin önderliğinde bir inceleme yapmıştık. Ana arterlerde motosikletli timlerinin daha etkili olarak faaliyete geçmesi için bir proje gerçekleştirdik. 10 gündür arkadaşlarımız pilot çalışması yapıyordu. Bu çalışmalar sonucunda motosikletli şahin timlerimizin yetersiz kalacağını düşünerek, ülkemizde ilk defa Bursa’da motorize atmacaları uygulamaya sokuyoruz” dedi.
Şahin timlerine takviye için 2 atmaca timinin de bulunacağını anlatan Ak, “Önemli arterlerde ve kavşaklarda trafiğe anında müdahale edeceğiz. Bir haftadan beri olumlu sinyaller alıyoruz. Ana arterlerde nispeten bazı rahatlamalar yaşadık. Bunu daha da arttıracağız. Valimizin önderliğinde mevcut motosikletlerimizin sayısını arttırmaya yönelik çalışmalarımız var. Çalışmalar sonucunda önemli destekler alıyoruz. Personelimizin motosikletli eğitimlerini devam ettiriyoruz. Burada ciddi bir açılış yapacağız. Bursa’nın trafiğine önemli katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Ak’ın açıklamaların ardından şahin ve atmaca timleri emniyet binasından çıktı. Hep birlikte şehir turu atan timler Bursalılara tanıtıldı.
Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0