Saadet Partisi İlçe Kongrelerini Yapıyor

Saadet Partisi Bursa teşkilatları ilçe kongrelerini yenilemeye başladı. Hafta sonu Nilüfer ve Kestel ilçe teşkilatları kongrelerini gerçekleştirdi.

Saadet Partisi İlçe Kongrelerini Yapıyor
banner98
 Nilüfer ilçe teşkilatı Salon Karlıdağ’da gerçekleşen kongrede daha önce ilçe başkanı olan Salih Gümüş güven tazelerken, Kestel ilçesinde de Kestel Kültür Merkezinde gerçekleşen kongrede eski başkan Eyüp Kılıç yeniden güven tazelemiş oldu.

Bursa’da hafta sonu gerçekleşen Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı İlyas Tongüç beyin misafir olarak katıldığı kongrede yaptığı konuşmada önemli konulara değindi.

Tongüç yaptığı konuşmada “Biz batı ile kavga edelim derdinde olmadık olmayacağız. Ticari ilişkiler olmak üzere iyi niyet ilişkilerimiz her zaman bizim tercih edeceğimiz yönler olacaktır, bunlar ayrı şeyler. Ticari olarak iyi niyet çerçevesinde ilişkiler gerçekleştirmek ayrı şey, batının medeniyet olarak bize dayatmaya çalıştığı ve bizi biz olmaktan çıkaracak bir takım değerleri bu milletin evlatlarına dayatmak ayrı şeylerdir.

Diğer taraftan Doğu Ve Güneydoğu için Ermeni iddiaları, büyük Ermenistan idealleri hemen kapımızda bekletilmektedir. Öbür taraftan Ekümenlik iddianemesi çerçevesinde aynen Vatikan’a benzer İstanbul’un tam göbeğinde Ekümenlik yapılanması için çalışmalar devam etmektedir. Ilımlı islam adı altında ülkenin evlatlarını faize ve batılı bir takım değerlere uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmaların 15 Temmuz’da nereye getirildiğini hepimiz yaşayarak gördük.

Kıbrıs’da bulunan 500 milyar varil petrol rezervinin Kıbrıs üzerinden batıya taşınması hususunda, Türkiye’mizin Kıbrıs’ta bir oldu bittiye getirilerek, askerimizin oradan çekilmesi ve garantörlük hakkından vazgeçilmesi temelinde batının dayatmasına da rıza gösteremeyiz” dedi.

Ayrıca “Dikkat edin biri talimat vermiş gibi bütün temeller toprağa yatırılıyor, bu kötü bir şey mi? Değil, ama ehem var mühim var.  Siz bir insanın cebini doldurmadan o insanların seyehat edeceği trenleri koyarsanız bu bize göre uygun olmaz.  Biz ne düşünüyoruz. Biz hızlı trenden önce hızlı yük taşıyan trenleri koymak istiyoruz. Hızlı yük taşıyan trenle Ostim’deki imalatçı kardeşlerimiz Avrupa’ya hızlı şekilde malını, demiri, demir cevherini diğer imkanları gönderebilir de para kazanırsa, o para çok rahat şekilde istihdama sebebiyet verir ki, o para kazanıla kazanıla sonra denilir ki, bizim de artık rahat biçinde seyahat etme vaktimiz geldi şimdi de hızlı treni getirelim deriz. Bütün mesele öncelik meselesi. Bu konuda anlaşamıyoruz, anlaşmamız mümkün değil. İşte Osmangazi köprüsü, 40 bin araç geçişi için teminat verilmiş durumda. Yavuz Sultan Selim köprüsü için 130 bin araç geçiş garantisi verdiler. Araç geçişi sayısını bulmazsa aradaki farkı devlet ödeyecek.

Saadet Partisi geldiği zaman bir metre kare boş yer bırakmamak şartıyla her yeri ekecek dikecek. Kemal Derviş yasasıyla gelen, ülkenin can damarını kesen tütün yasağının ve pancar yasağının kotasının derhal kaldırılması talimatı vereceğiz”dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0