RAMAZAN KAYA: “TÜRKİYE’DE İŞLETMELERİN ÖMRÜ 12 YIL”

RAMAZAN KAYA: “TÜRKİYE’DE İŞLETMELERİN ÖMRÜ 12 YIL”

RAMAZAN KAYA: “TÜRKİYE’DE İŞLETMELERİN ÖMRÜ 12 YIL”
banner98
 GESİAD BAŞKANI KAYA’DAN 

ÖĞRENCİLERE GİRİŞİMCİLİK TÜYOLARI…

 

RAMAZAN KAYA: “TÜRKİYE’DE İŞLETMELERİN ÖMRÜ 12 YIL”

BURSA – Bursa Genç İşadamları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Uludağ Üniversitesi 2. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu’na katılarak, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine girişimcilik hakkında tüyolar verdi.  Kaya, Türkiye’deki girişimcilerin önemli bir kısmının tecrübesiz olduğu alanlarda iş hayatına atıldığını, bunun sonucunda da işletme ömürlerinin yaklaşık 12 yıla kadar düştüğünü söyledi.

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, UÜ 2. Lisansüstü İşletme Öğrencileri Sempozyumu’nda ‘Girişimcilik’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. UÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikri Pala’nın moderatörlüğünü gerçekleştirdiği panelde konuşan Ramazan Kaya, katılımcılara kendi tecrübelerinin yanı sıra girişimcilik noktasında yapılan araştırmalar hakkında da bilgiler verdi.

Global girişimcilerin özelliklerinden bahseden Kaya, “Global girişimcilik profiline baktığımızda bu kişilerin risk alma ve farklı insanlarla çalışabilme yeteneği, başarılı olma isteği, zor şartlarda çalışabilme gücü ve sabırlı olma gibi özellikleri taşıdıklarını görüyoruz” şeklinde konuştu.   

İmalata odaklandırmalıyız…

Ülkemizde yapılan araştırmalara göre her iki kişiden birinin kendi işini kurmayı hayal ettiğini belirten Ramazan Kaya, “Girişimcilerin istatistiğine bakıldığında ise yüzde 60’ının üniversite ve yüksek lisans mezunu, yüzde 30’unun lise, yüzde 10’unun da ilkokul mezunu olduğunu görüyoruz. Fakat işin kötü tarafı; girişimcilerin yalnızca yüzde 12’si imalat sanayine girmeyi hedefliyor. Bu noktada girişimcileri biraz daha üretime odaklandırmak gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Türkiye’deki girişimcilerin yüzde 22’sinin tecrübeli olduğu konularda bir iş kurmayı düşündüğünü de söyleyen Ramazan Kaya, geriye kalan yüzde 78’lik kısmın herhangi bir tecrübe gözetmeksizin iş hayatına atıldığını, bunun sonucunda da işletmelerin ortalama ömürlerinin yaklaşık 12 yıl seviyelerinde kaldığını dile getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0