banner101

Plaketçiler Genelgeye Tepki Gösterdi

Başbakan Davutoğlu’nun plaket hediye etmenin israf olduğunu dile getirmesinin ardından aylık plaket satışının yüzde 50 azalacağını ifade eden Magic Digital Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Köseleci, sadece plaket üreticilerinin ekonomik sıkıntı yaşayacağını söyledi.

Plaketçiler Genelgeye Tepki Gösterdi
 Başbakan Davutoğlu’nun ‘Plaket ve hediyelerle ciddi bir israf veriliyor. Yerel yönetimler valilikler ve kurumlar plaket ve hediye sunumunda bulunmayacaklar’ açıklamasının yeşilin korunması ve çoğalması bakımından çok güzel bir karar olduğunu ifade eden Magic Digital Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Köseleci, ama bu sektörden de ekmek yiyen bir çok firmanın olduğunu söyledi. Köseleci, “Yaklaşık 15 senedir Bursa’da bu piyasanın içerisindeyim. Bursa’da yapılan plaketlerin yüzde 50’si de bizim firmamız tarafından üretiliyor. Başbakanını açıklamasını kamu kurumlarına yönelik bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Bu sektör bitmez. Ama alınan karar bu sektörde sadece bununla ilgilenenleri çok etkileyecektir. Çünkü tedarikçi firmadan ahşapcısına, kristal malzemecisine kadar bir çok tedarikçi firma ile bağlantımız var. Bu ürünleri dışarıdan ithal eden ve el işçiliği ile imal edenler de var. Ben sadece bir ayda 10 bin tane plaket yapıyorum. Bu 10 tane plaket satışım bu açıklamanın ardından yarı yarıya azalabilir” diye konuştu.
Sertifikanın da neticede bir kağıt parçası olduğunu belirten Köseleci, “O sertifikaya da geri dönüp bakarsak, ağaca onun da zararı var. Biz nasıl bir çalışma yaparız bilmiyorum. Ama o sertifikaları çerçeveye koyma ve o şekilde üretim şekline geçebiliriz. Ama bu şekilde giderse tabii ki biz de kendimize bir yol çizmek zorunda kalacağız. Daha önce de 1980’li yıllarda böyle bir uygulama yapıldı. Ama çok geçmeden bu uygulamadan vazgeçildi” dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0