banner102

Pilot ve uçak mühendisleri burada yetişiyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde model uçak atölyesine katılan çocuklar, büyüdüklerinde pilot veya uçak mühendisi olmayı kendilerine hedef koyuyor.

Pilot ve uçak mühendisleri burada yetişiyor
 Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde hafta sonları çocuklar ilgi alanlarına göre uygulamalı eğitim imkanı buluyor. Model uçak günü atölye çalışmalarına katılan öğrenciler, hedeflerinin pilot veya uçak mühendisi olmak olarak açıkladı. Şu ana kadar 8 farklı günde gerçekleştirilen atölye çalışmasına katılan 100’e yakın çocuk, havacılık ve uçuş hakkında bilgi sahibi oldu. Hafta sonu 15 öğrencinin katıldığı çalışmalarda kendi uçaklarını yapan öğrenciler, daha sonra model uçaklarını uçurma keyfini yaşadı. Hayal güçleri ile mekanik bilgilerin birleştiren öğrencilerin çalışmalarından renkli uçak modelleri ortaya çıktı. Öğrenciler atölye çalışması sonunda eğitmenlerinin uzaktan kumandalı planör uçuruşunu da seyretti.
Her hafta farklı bir konuda akademik destek alınarak organize edilen tematik atölyeler özel alanlara ilgisi olan çocukların vazgeçilmesi haline geldi. Hocalarından teorik bilgiler alan çocuklar daha sonra uygulamalı çalışma kısmına geçiyor. Çocuklar yaptıkları uçakları evlerine götürürken, diğer atölyelerde yapılan çalışmalarda çocukların oluyor. 
Elektronik günü, gökbilim günü, model uçak günü, animasyon ve çizgi film günü, kriminoloji günü gibi konulardaki atölye çalışmalarına tüm öğrencilerin katılabileceğini belirten BTM Eğitmenlerinden Tophane Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Murat Bozdemir, “Model uçak faaliyetlerinde öğrencilerimize hem özgüven hem de sorumluluk duygusunu aşılamaya çalışıyoruz. Bununla birlikte sebep ve sonuç ilişkilerinin bir arada olduğu bir etkinlik gerçekleştirmiş oluyoruz. Burada her öğrenci kendi ait bir uçağı yapmış oluyor. Etkinliğin sonunda bu uçağı uçuruyor. Burada sadece uçağı uçurmak değil uçağın aerodinamik yapısını göstermeyi hem de derslerinde işledikleri fizik kurallarını görmüş oluyorlar. Buraya gelen öğrencilerimiz daha önce havacılık sevgisiyle ve araştırdıkları bilgilerle bu atölye çalışmalarına katıldıkları için onların hedeflerin de her zaman uçak mühendisi veya pilot olma hevesi yatıyor. Bu yaşta çocuklar zaten meslek seçiminde bulunuyorlar. Başarılı olduğumuzu düşünoyuruz” diye konuştu.

“KENDİ UÇAĞIMI ÜRETMEK İSTİYORUM”
Kendi yaptıkları uçakları atölye dışarısında uçurma keyfide yaşayan öğrencilerden Cihan Yetişkin, kendi ismini verdiği hava yolu şirketi uçağının bir gün gerçeğini yapmayı hedeflediğini söyledi. 5. Sınıfa giden Yetişkin, “Bugün çok eğlendim. Kendi yaptığımız ahşaptan uçakları uçurma imkanımız oldu. Büyüdüğümde bunun gibi ama daha büyük uçaklar yapacağım. Herkesten de daha iyi yapacağıma da eminim. Kendi yaptığım uçağı uçmasını görmek benim için gurur vericiydi. Benim için çok güzel bir duyguydu” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0