Piknikçilere yangın uyarısı

İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammet Çolak, piknikçileri orman yangınlarına karşı uyardı.

Piknikçilere yangın uyarısı
banner98
 Orman yangınları ile mücadele konusunda teknik donanım ve yangın müdahale ekiplerinin teyakkuzda olduğunu belirten İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammet Çolak, “Ormanlar hepimizin. Yaz ayları yangınların başladığı dönem. Son dönemlerde iklim şartlarından dolayı artık yılın 12 ayında yangın çıkıyor. Biz her an yangın çıkacakmış gibi kendimizi hazır tutuyoruz. Ama yangınların yoğunluğu haziran ayından başlayıp, ekime kadar devam eden süreçte daha çok oluyor. Tam kadro yangınlara karşı hazır vaziyetteyiz. İnegöl Orman işletme Müdürlüğünün 2 tane yangın ilk müdahale ekibi var. Yangınla uğraşan 16 personelimiz var. Geçen yıl karşılaştığımız yangınlarla bu yıl karşılaşmamak için İşletme Müdürlüğü olarak gerekli tedbirleri aldık. Aynı zamanda 2 tane yangın gözetleme kulemiz 24 saat faal durumda. Bunun yanında vatandaşlarımız Alo 177 hattından yangın ihbarı yapabilir” dedi.
Aşırı sıcakların risk olduğunu dile getiren Çolak, “Orman yangınlarının çıkmasındaki en önemli unsur tedbirsizliktir. Piknik yapmak için ormanlık alanlara gelenler yaktıkları ateşi söndürmeden ayrılıyor ya da söndürdüklerini zannedip orayı terk ediyorlar. Bunlara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Rüzgar, sönmeyen ateşi dağıtıyor. Orman yangını çabuk başlar ve hızlı yayılır. Ormanın yeniden yetiştirilmesi ise uzun zaman alıyor. Piknik yaparken daha dikkatli olunmasını istiyoruz. Ormanlara cam ve cam kırıkları atılmamalıdır. Cam, güneş ışığını bir büyüteç gibi çimenlere çeker. Çimenler, tutuşarak çimenlerin alevlenmesine sebebiyet verir. Mangal küllerini söndürmeden dökmemeliyiz. Çünkü, çimenler tutuşabilir. Sigara izmariti yanık olarak atılmamalı. Ormanda ateş yakmamalıyız, yakmak zorundaysak çimensiz bir alanda ateşin etrafına taş koyarak yakmalıyız. Orman içinde veya bitişiğindeki tarlalarda istenmeyen otları veya tarla anızını yakmak, gece aydınlatma için ormanda ateşle dolaşmak orman yangınlarına sebep oluyor" diye konuştu.
İnegöl’de piknik için 19 alanın ayrıldığını ifade eden Çolak, “Vatandaşlarımız Akbaşlar, Boğazköy, İkisular, Kantardere, Arapoturağı, Salih Dede, Gülbahçe, Acısu, Burcun, Kozdere, Beşevler, Boğazova 1, Saçmalı, Boğazova 2, Hilmiye, Mezitboğazı, Oylat Kaplıcaları, Oylat, Kent Ormanı ve Dedebayırı orman içi dinlenme yerlerinde piknik yapabilirler” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0