banner102

Paralelin avukatı Cemalettin Torun

Paralel Yapı’ya yakın şirketlerin avukatlığını yaptığı iddia edilen AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un, davalarda olumsuz karar veren 28 yargı mensubunu da ‘Paralelci’ diye Adalet Bakanlığı’na şikâyet ettiği ileri sürüldü.

Paralelin avukatı Cemalettin Torun
 Star Gazetesi tarafından yayınlanan haber başta Bursa olmak üzere Türkiye’de bomba etkisi yarattı. Habere göre; AK Parti Bursa İl Teşkilatındaki paralel skandal büyüyor. Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı İl Başkanvekili ve İl Seçim Koordinasyon Başkanı Abdullah Duman’ın ‘Kripto Paralelci’ olduğunun ortaya çıkmasından sonra İl Başkanı Cemalettin Torun’un da Bursa’da Fettullah gülen ile ilişkili kişi ve şirketlerin avukatlığını üstlendiği belgelendi. Torun’un bir diğer skandal icraatı ise vekaletini aldığı davalarda aleyhine karar veren hakim ve savcıları ‘Paralelci’ diye Adalet Bakanlığı’na şikayet etmesi oldu.

 

İSİM İSİM AÇIKLADILAR

Yine Star Gazetesi’nde yayınlanan habere göre Torun’un paralel olduğu iddia edilen firmalara avukatlık hizmeti verdiği öne sürüldü. Partililerle konuşmalarında sürekli Paralel Yapı ile mücadele ettiğini iddia eden İl Başkanı Cemalettin Torun’un Paralel Yapı’nın Bursa’daki en önemli finansörleri ile Fettulah gülen destekçisi birçok şirketin avukatlığını yaptığının iddia edilmesi Bursa’da şok etkisi yaptı. Paralel yapının Bursa’daki önemli finansörlerinden olduğu iddia edilen iş adamı Selahattin Çelik ile Ahmet Ziyaeddin Temizel’in özel avukatı olan Torun,  Paralel Yapı’ya yakınlığı ile tanınan Meridyen Gıda Ltd. Şti, Sanabel İnş. Taah. Gıda. Tur San. Tic. Aş., Erguvan Ambalaj Tekstil San. Tic. Ltd. Şti.’nin de şirket avukatlığını yapıyor.  2012 yılında Bursa 11. Noterinden aldığı vekaletle halen paralel yapı şirketlerinin davalarına bakmaya devam eden Cemalettin Torun 11.03.2015 tarihindeki karar duruşmasında da paralel firmaları savunmaya devam etti.

PARALEL OKULUN REKLAMI

Hakkındaki iddialar için, insanların 17-25 Aralık öncesi ilişkileri ile sorgulanamayacağını söyleyen Torun’un bir diğer icraatı ise darbe sürecinden 10 ay sonra yaşandı. Torun, Paralel Yapı’ya ait okulun öğrencisine Belediye Başkanı ile birlikte araba hediye etti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “çocuklarınızı bu okullardan alın” dediği dönemde paralel okulun reklamına alet oldu.

PARA VE GÜCÜN AVUKATI

Cemalettin Torun’un, AK Parti İl Başkanı olması nedeniyle toplumun desteği ve sevgisini kazanması beklenirken, işini önceleyerek skandal davaların savunmasını üstlendi. 200 km hızla giden ve 280 promil alkol aldığı tespit edilen iş adamı M.K.Ö’nün 8 yaşındaki çocuğu ezerek öldürmesinden sonra açılan davada iş adamı M.K.Ö., tek gün dahi ceza almadı. Çünkü davayı Torun üstlenmişti. AK Parti İl Başkanı olarak yüzde yüz kusurlu sarhoş işadamının avukatlığını üstlenmesi, kamuoyunda büyük tepki çekti. Yoğun tepkiler üzerine Torun ile yanında çalışan 5 avukatı davadan çekilmek zorunda kaldı. 

 

25 YARGI MENSUBUNA İFTİRA

 

AK Parti Bursa İl Başkanı Torun’un paralel yapıyla mücadeleyi de istismar ederek, baktığı davalarda aleyhte karar veren hakim ve savcıları, “paralelci”  diye şikayet edip görevden aldırmaya çalıştığı iddia ediliyor. Bursa’da birçok önemli davada avukatlık yapan Torun’un son iki yılda, davalarına bakan ve istediği şekilde karar vermeyen 28 yargı mensubunu ‘Paralelci’ iddiasıyla Adalet Bakanlığı’na şikâyet ettiği belirlendi. Torun’un, ‘Fettullah gülen ile ilişkili’ diye Adalet Bakanlığına şikayet ettiği 12 savcı ve 15 hakimin ortak özelliğinin Torun’un baktığı davalarda aleyhte karar verdikleri ortaya çıktı. ‘Paralel Yapı ile ilişkili’ diye ihbar edilen isimlerden sadece 3’nün paralel yapı adına hareket ettiği, geri kalanların söz konusu yapı ile herhangi bir ilişkisinin bulunmadığı tespit edildi.

KRİPTO’DAN STV ZÜYARETİ

AK Partili kripto STV stüdyolarında İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi’nce, Paralel Yapı’ya ait derneğin kurucu üyesi olduğu belgelenen AK Parti Bursa İl Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı İl Başkanvekili ve İl Seçim Koordinasyon Başkanı Abdullah Duman ilk kez suskunluğunu bozdu. Hayatının hiç bir döneminde Paralel Yapı’yla ilişkisini olmadığını iddia eden Duman, paralel ile tek ilişkisinin Bursa’da tek muhafazakar okul olduğu için özel Nilüfer lisesinde okumuş olması olduğunu iddia etti. Ancak Duman, STV stüdyolarını ailecek ziyaret edecek kadar samimi olduğuna dair görüntülere neden değinmediği merak konusu. STV stüdyolarını ailesiyle birlikte ziyaret eden Duman’ın ayrıca değişik zamanlarda paralel toplantılara katıldığına dair görüntülere de değinmemesi dikkatlerden kaçmadı. Duman, Cemalettin Torun’un “17-25 Aralık darbe sürecinden sonra paralel ilişkileri sakla ve arşivi temizle” şeklinde telkinde bulunmasına da açıklık getirmedi. (Kaynak Star Gazetesi)

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0