Özel sporcular kupalarını Vali Karaloğlu’ndan aldı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Futsal Şampiyonası ve Milli Takım seçmeleri sona erdi. 3

Özel sporcular kupalarını Vali Karaloğlu’ndan aldı
banner98
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Futsal Şampiyonası ve Milli Takım seçmeleri sona erdi.

3 gün boyunca süren, 17 ilden 25 takımın ve yaklaşık 250 sporcunun katıldığı şampiyonanın final maçı Atatürk Spor Salonunda yapıldı. Final maçını, Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Süleyman Şahin, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, federasyon yetkilileri ve vatandaşlar izledi.

DENİZLİ ÇAMLIK SPOR KULÜBÜ ŞAMPİYON OLDU

Atatürk Spor Salonu’nda 3 gün süren zorlu mücadelelerin ardından finalde Bursa Mehmet Torun Özel Eğitim Okulu ile Denizli Çamlık Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen maçın sonunda Bursa Mehmet Torun Özel Eğitim Okulu'nu 6-4 yenen Denizli Çamlık Spor Kulübü şampiyon oldu. Mitat Enç Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu öğrencilerinin gösterisi ve Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerinin işaret diliyle eşlik ettiği İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şampiyon olan Denizli Çamlık Spor Kulübü sporcuları, kupa ve madalyalarını Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun elinden aldılar.

Turnuvaya katılan sporcuların hepsinin birer şampiyon olduğunu belirten Vali Karaloğlu, şunları dile getirdi: “Dünyada ve ülkemizde engellilerimizin sorunlarıyla ilgili olarak toplumda bir farkındalık yaratmak ve engellilerimizin bugüne kadar çözülemeyen sorunlarına dikkati çekmek üzere bugün engelli çocuklarımızla birlikteyiz. Önemli olan onlara bu imkanı verebilmek, onları sosyal hayata katabilmek ve onlara spor yapabilme imkanı sunabilmektir. Son 10 yılda Türkiye'de engellilerimizle ilgili çok olumlu şeyler yapıldı. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde mevcut eksiklikler de giderilecektir. Şampiyonaya katılan bütün sporcularımızı ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.”

Son 10 yılda Türkiye'nin geldiği noktanın ortada olduğunu ifade eden Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da şöyle konuştu: “Böyle güzel bir organizasyona öncülük edip talimatlarıyla bize destek veren Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nu bütün sporcularımız adına saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Yine İl Müdürümüz Sayın Süleyman Şahin ve bizi büyük bir sevgiyle karşılayan İl Müdürlüğü personeline çok teşekkür ediyoruz. Federasyon olarak engelli çocuklar için güzel işler yapıyoruz. 10 yıl önce bir şey yapamaz denilen ve gözlerden uzak tutulan engelli çocuklarımız şu anda burada aslanlar gibi mücadele ediyor.”

Milli Takım seçmelerinin de yapıldığı şampiyonada, Bursa’dan Oğuzhan Dağ, Atakan Bölükbaşı, Yunus Emre Arslan ve Semih Tunca da Milli Takım kampına seçilen sporcular oldu.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0