Otomotivdeki dijital dönüşümün geleceği BUSİAD’da tartışıldı

TÜRKONFED ve İş Bankası iş birliği ile düzenlenen Dijital Liderler Buluşuyor / Anadolu Toplantılarının dördüncü ayağı, önümüzdeki aylarda BUSİAD’ın desteği ile Bursa’da gerçekleştirilecek. Bursa’ya özel olarak otomotiv sektörü üretimindeki dijitalleşme konusunda hazırlanacak raporun da sunulacağı toplantı öncesi otomotiv sektörü ana ve yan sanayi temsilcileri BUSİAD Evindeki yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

Otomotivdeki dijital dönüşümün geleceği BUSİAD’da tartışıldı
banner98

 

BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve TÜRKONFED yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıya TOFAŞ ve Oyak Renault temsilcilerinin yanı sıra, gerek yurt içine gerek yurt dışına üretim yapan Bursa’nın önde gelen otomotiv yan sanayi firmalarının temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan TÜRKONFED Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Betül Çelikkaleli TÜRKONFED hakkında katılımcıları bilgilendirerek, konfederasyon çatısı altında 230 dernek ve 40 bin iş insanının faaliyet gösterdiğini belirtti. TÜRKONFED olarak son dönemde dijitalleşme konusunu gündemlerine aldıklarına ve bu alanda önemli çalışmalar ve raporlamalar gerçekleştirdiklerine değinen Dr. Çelikkaleli, “TÜRKONFED çatısı altında elbette çok sayıda büyük firma yer alıyor ancak bizler sanayimizin büyük bir kısmını oluşturan KOBİ’lere özel olarak odaklanmış durumdayız. Bu açıdan bakarak seracılık, tekstil ve otomotiv yan sanayi olmak üzere 3 alt sektöre yönelik çalışmalar yapıyoruz. Dijitalleşme konusunu ülke geneline ve KOBİ’ler düzeyinde yaymaya, daha iyi anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Dr. Çelikkaleli’nin ardından söz alan TÜRKONFED Ekonomi DanışmanıPelin Yenigün Dilek de 2014 yılında çalışmalarına başladıkları Türkiye Rekabet Endeksi Raporu kapsamında 81 ili 8 farklı kategoriye göre sınıflandırma şansı bulduklarını ifade ederek, “Anadolu’da özellikle küçük işletmelerde dijitalleşme konusu korkulan bir konu gibi algılanıyor. O nedenle bu alanda atılacak adımları KOBİ’ler seviyesinde değerlendirmek ve günlük sorunların çözümüne nasıl etki edeceğine ışık tutmak istedik. Bu alanda yürüttüğümüz çalışmalarda sektör ve bölge farklılıklarını göz önünde tutuyoruz. Önemli olan bir sektörle ilgili paydaşları bir araya getirerek çözüm önerileri sunabilmek” diye konuştu.

 

TÜRKONFED Danışmanları Fuat Ertüzün ve Erol Lengerli’nin değerlendirme ve saptamalarının ardından sektör temsilcileri söz alarak, firmalarındaki dijital dönüşüm süreci ile ilgili gerçekleştirdikleri çalışmalar ve firmalarının bu konuya bakış açısı ile ilgili bilgi verdi. Konuşmalarda söz konusu dijital teknolojilerin ve dönüşüm hareketlerinin özellikle üretim teknolojilerine adapta edilmesi ve sonraki süreçlerde etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesi üzerinde duruldu.


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0