Osmangazi'de Üzüm Festivali Başlıyor!

Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mustafa Dündar, mahalle ve köy ziyaretlerini sürdürüyor.

Osmangazi'de Üzüm Festivali Başlıyor!
banner98
Bursa’nın en güzel üzümlerinin yetiştirildiği yerlerden biri olan Karabalçık Köyü’nü ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, köy sakinlerine yeni dönemde Karabalçık’a ve diğer köylere yapılacak hizmetleri anlattı. Köylerin meselelerinin neler olduğunu çok iyi bildiklerini ifade eden Dündar, 30 Marttan sonra Osmangazi’nin birer mahallesi olacak köylerin sıkıntılarının sona ereceğini söyledi.
Bu konuda geçmişte çok önemli çalışmalar yaptıklarını, köylünün korunması, ürününün değerinde satılması için belli bölgelerde soğuk hava depoları ve buzhaneler kuracaklarını belirten Dündar, “Çağlayan’da buzhane yapılmadan önce incirin kilosu 60 kuruşa satılırken, buzhane yapıldıktan sonra 4 katına çıktı. Biz üreticiyi korumak için, önümüzdeki dönem Armutköy, Avdancık ve Seçköy’de, bölgedeki çiftçimizin faydalanacağı buzhane ve paketleme tesisleri kurmayı planladık. Bu sayede çiftçimiz mahsulünü uzun süre muhafaza edebilecek ve çürüme korkusuyla ürününü ucuza satmak zorunda kalmayacak” dedi.
Köylerin kendilerine bağlı olmamasına rağmen sürekli iç içe olduklarını, Osmangazi Belediyesi’nin fetih şenlikleri çerçevesinde düzenlenen köy şenliklerinde, bu güne kadar 10 köyün eksiklerini giderdiklerini söyleyen Dündar, “Köylerimizin hepsini gezdik. Sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Gerekeni de yapacağız. Köylerimizin geçim kaynağı öncelikle tarım ve hayvancılık. Tarımı korumak, çiftçimizin, köylümüzün ekonomik durumunun çok daha iyi hale gelmesi için çok önemli. Bunun için üzerimize düşeni yapacağız. Dünyada Bursa karası olarak bilinen siyah incir için her yıl festival düzenliyoruz. Türkiye’nin en güzel üzümlerinin yetiştiği Karabalçık’ta da önümüzdeki eylül ayından itibaren üzüm festivali düzenleyeceğiz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0