banner102

Osmangazi’de Öğrenciler Yazı Yüzerek Geçirdi

Osmangazi Belediyesi tarafından yaz dönemi boyunca düzenlenen yüzme kursları tamamlandı.

Osmangazi’de Öğrenciler Yazı Yüzerek Geçirdi
 Osmangazi Belediyesi tarafından yaz dönemi boyunca düzenlenen yüzme kursları tamamlandı. Yüzme kurslarının son dönemine katılan öğrenciler, sertifikalarını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın elinden aldı.
Osmangazi Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Atıcılar, Fatih Karaman ve Demirtaş yüzme havuzlarında düzenlenen yaz dönemi yüzme kursları sona erdi. 16 Haziran-12 Eylül tarihleri arasında 4 dönem olarak düzenlenen yüzme kurslarına yaşları 6 ile 15 arasında değişen toplam 12 bin 400 öğrenci katıldı. Bu yılki yüzme kursları diğer dönemlerden farklı olarak ilk kez bir müfredat doğrultusunda yapıldı ve yüzme bilme seviyelerine göre öğrencilere 3 farklı kategoride 15 kişilik gruplar halinde eğitim verildi.
Yüzme kurslarının 4’üncü dönemine katılarak başarılı olan bin 480 öğrenci için Demirtaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda sertifika töreni düzenlendi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Biz spor tesislerimizde çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 12 ay spor yapmasını istiyoruz. Yaz döneminde öğrencilerimizin tatillerini spor yaparak geçirmeleri için çeşitli branşlarda yaz spor okulları düzenledik. Haziran-eylül ayları arasında toplam 16 bin 400 öğrencimiz yüzme eğitimi aldı. Öğrencilerimizin haricinde 3 bin 900 vatandaşımız da havuzlarımızdaki yüzme programlarına katıldı” dedi.
Bursa’da diğer illere göre yüzme havuzu sayısının çok daha fazla olduğunu belirten Başkan Dündar, “Bursa halkı yüzmeyi seviyor. Halkın yüzmesi için modern tesisleri şehrimize kazandırdık. Kazandırmaya da devam ediyoruz. Tesislerimizde yüzme sporunun gelişmesi için yaz kış çalışmalar yürütüyoruz. Yüzmenin dışında Osmangazi Belediyespor Kulübü 20 tane branşı ile Bursa ve ülke sporuna hizmet veriyor. Bir çok branşta önemli başarılara imza atıyoruz. Birçok sporcumuz milli takım forması ile ülkemizi ve Osmangazi’yi uluslar arası arenada temsil ediyor. Hedefimiz olimpiyatlara sporcular göndermek” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Başkan Dündar, minik yüzücülere sertifikalarını verdi.
Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2014, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0