OSB SİAD’ları Platformu’nun Başkanı Bayrak oldu

Bursa’da OSB’ler bünyesindeki SİAD’ları tek çatı altında toplayan OSB SİAD’ları Bursa Platformu kuruldu. Başkanı da Abdullah Bayrak seçildi.

OSB SİAD’ları Platformu’nun Başkanı Bayrak oldu
banner98
 Sanayi bölgelerinin ve işadamlarının yaşadığı sorunların çözümü adına projeler geliştirmek ve bu alanda bir güç birliği oluşturmak adına yıllar sonra yeniden bir araya gelen Bursa’daki bazı OSB’lerin ve OSB’ler bünyesindeki SİAD’ların başkanları ve yöneticilerinin ortak kararıyla OSB SİAD’ları Bursa Platformu kuruldu. Platform ikinci toplantısını Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) İdari Binası’nda yaptı. NOSAB Başkanı Mehmet Fikri Ünal ve NİLSİAD Başkanı Yalçın Aras’ın ev sahipliğindeki toplantıya; BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, BARSİAD Başkanı Arif Demirören, Yenice OSB Başkanı Hasan Altunbaş, HOSAB Başkanı Ömer Faruk Korun, Kestel OSB Başkanı Cem Hısımcıl, İnegöl OSB Başkan Vekili Muvaffak Bayramoğlu, KSİAD Başkanı Yalçın Toy, ÇASİAD Başkanı Halil İbrahim Kuzucu, GÖRSİAD Başkanı İbrahim Doğangün, KESİAD Başkanı Mustafa Ülker, TEKNOSAB Müdürü Ömer Faruk Demirbilek ve sanayi bölgelerinin bölge müdürleri  katıldı.

Toplantıda, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı Abdullah Bayrak oy birliği ile OSB SİAD’ları Bursa Plaformu’nun Başkanı seçilirken, başkan yardımcıları da NİLSİAD Başkanı Yalçın Aras, DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, BARSİAD Başkanı Arif Demirören ve Yenice OSB Başkanı Hasan Altunbaş oldu.


REEL KESİMİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAYACAĞIZ

BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, kendilerine güven duyan ve yönetime seçen herkese teşekkür ederek, “Bursa’daki organize sanayi bölgeleri ve OSB’ler bünyesindeki SİAD’lar olarak iş dünyamızın zenginliklerini, yeteneklerini ve bilgi birikimini ortak bir platformda buluşturarak, özellikle reel kesimin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik adımlar atmak istiyoruz. OSB SİAD’ları Bursa Platformumuz aracılığıyla şehrimizdeki yaratıcı ekonomiyi daha da ön plana çıkarmak amacındayız. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine erişmesinde ekonomik kalkınma şüphesiz çok önemli ve bu yoldaki temel aktörler de işadamlarıdır. Burada birikimlerimizi birbirimize aktarmak yoluyla problemlerimizi çözme noktasına doğru gideceğiz. Birlikten kuvvet doğar mantığıyla yol alacağız” dedi.

Toplantıda hazır bulunan kurumların temsilcileri de, platform aracılığıyla gerçekleştirilecek çalışmaların Bursa iş dünyasının sorunlarına çözüm arayacağı yönünde ortak görüş belirttiler.


PLATFORMUN AMACI

Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefini esas alarak; Bursa’da kurulu bulunan OSB SİAD’larının bölgesel ve sektörel potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyetlerde bulunacak olan platform, bölgedeki sanayici ve işadamlarının sorunlarına sahip çıkarak toplumdaki öncü ve girişimci niteliklerini geliştirmek üzere bağımsız bir platformda, temsil tabanı geniş, güçlü bir örgütlenme gerçekleştirmeyi  hedefliyor.
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2018, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0