OSB Arazisine Yeni Yatırım

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanı Şamil Özoğul, Yalova’da kurulacak Kalıpçılar Vadisi’nin çevreye ve tarıma olumsuz etkileri olmayacağını söyledi. Özoğul, 2003 yılında Bilişim OSB için bakanlık tarafından tahsis edilen boş arazide yapılacak Kalıpçılar Vadisi’nin ülke ve bölge ekonomisine büyük katkısı olacağını vurguladı.

OSB Arazisine Yeni Yatırım
banner98
 Özoğlu, projenin 2003 yılında Bilişim OSB için bakanlık tarafından tahsis edilen boş arazide yapılacağını ve tamamlandığında ülke ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Kazımiye Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yaşar Demir’in Kalıpçılar Vadisi projesini istemediği yönündeki açıklamalarını üzüntüyle karşıladıklarını söyleyen UKUB Başkanı Şamil Özoğul, “Biz Yalova’ya, Yalova ekonomisine zarar vermeye değil, tam tersine katkı yapmaya geliyoruz. Proje hayata geçtiğinde, bölge ekonomisine yıllık 750 milyon dolar katma değer sağlayacak” dedi.

ARAZİ YILLAR ÖNCE OSB İLAN EDİLMİŞTİ

Şamil Özoğul, Kalıpçılar Vadisi’nin 2003 yılında Yalova’da Bilişim OSB olarak tahsis edilen ve üzerinde kısmi yapılaşmanın başladığı, atıl durumda bekletilen arazi üzerinde yapılacağını söyledi. Bölgeye sonradan OSB statüsü kazandırılmadığını vurgulayan Özoğul, “İddia edildiği gibi tarım alanında bu işi yapmaya kalkışmadık” diye konuştu.
Projenin, çevreye zararı olmadığını da vurgulayan Özoğul, “Biz işe Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED’e tabi değildir raporu alarak başladık. Yalovalılar bizi davet ettiler, geldik, yeri beğendik ve işe koyulduk” dedi.
Kalıp üretiminde çevreye zararlı atık olmadığını belirten Özoğul, Türkiye’nin katma değeri yüksek üretim modellerine geçmesi gerektiğine de vurgu yaptı. Kalıpçılığın katma değeri yüksek bir sektör olduğuna dikkat çeken Özoğul şunları da söyledi:
“Her gün artan genç nüfusumuza yeni istihdam alanları açmak zorundayız. Çevreye zararı olmayan katma değeri yüksek olan üretim modellerine geçerek ülkemizin yarınlarını teminat altına almalıyız. Bizler ülkemiz sanayii için büyük öneme sahip olan kalıp sektörünün, ortak bir alanda üretim yapması, içinde teknik eğitim verilebilecek sosyal alanları ile örnek olacak Kalıpçılar Vadisi projesini bu maksatla hazırladık. Projemizi hızla tamamlayıp bir an önce ülke ve Yalova ekonomisine katkı yapmak hedefindeyiz.”
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0