Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan:

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de gençler için bir çok projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.AK Parti Orhangazi Gençlik Kollarının kongresine katılan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, kongrenin...

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan:
banner98
Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Orhangazi’de gençler için bir çok projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.
AK Parti Orhangazi Gençlik Kollarının kongresine katılan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, kongrenin gençler için önemli bir gün olduğunu söyledi. AK Parti’nin bir okul olduğunu belirten Neşet Çağlayan, önemli olanın bu okullarda geçirilen zamanı faydalı tevdi edebilmek olduğuna değindi. Bütün gençlerde bu gayreti gördüğünü ifade eden Çağlayan, "Şehirde yürütülen diğer çalışmaların yanı sıra gençler için de yeni projeler planlıyoruz. Bu noktada şu anda başlatılan çalışmalar havalar müsaade ettiği sürece aralıksız sürecek. Hepimizin beklediği bu güzel şehirde yaşama arzumuz da tahakkuk etmiş olacak" diye konuştu.
Orhangazi’de sosyal tesislerin eksikliklerinin de giderilmesi için de çok kısa zamanda çok farklı adımlar atılacağını belirten Çağlayan, "İlk müjdenin Marmarabirlik’ten geldi. İlk adımlar atıldı ve protokol imzalandı. Kalenin Orhangazi’ye kazandırılması ve bir sosyal tesis inşa edilmesi ile gölde su sporların artırılması, gölde yine halkımızın kullanımına açık sosyal tesisler. Keramet Ilıca tesisleri, Çakırlı’daki termal tesisler inşallah Orhangazi’nin sosyal tesis noktasındaki beklentilerini karşılayacaktır. Hem gençlerimizi hem de bütün Orhangazi halkını ilgilendiren kültür merkezi için de proje hazırlandı. Yakın zamanda ihalesi yapılarak bu eksikliği de gidermiş olacağız. Bütün bunlar gençlerimizin Orhangazi’de vakit geçirmelerini sağlayacak alanlar" dedi.
Sportif manada bir çok hizmete imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini belirten Çağlayan, "10 amatör, 1 profesyonel ligde olmak üzere 11 takımımız var. Bütün bu takımlarımızın ihtiyaçlarının tamamı belediyemiz tarafından karşılanmakta. Gençlerimizin daha iyi ortamda spor yapabilmeleri için planlanan bu yıl ki tesis sayısı 11 oldu. Öğrenim bursları da CHP tarafından engellendi. Ancak biz de bu konuya farklı bir çözüm bularak bu konuda bir dernek kurduk. Bu dernek vasıtası ile şu an itibarı ile 575 üniversite öğrencimize her ay düzenli öğrenim bursu veriyoruz. Bursların verilmesi noktasında hiç bir sınırlama yapmadık. Müracaat eden bütün gençlerimize bu bursu vermeye başladık. Gençlerimiz için 2 adet yurt yapılması için çalışmalar başlatıldı. Arsa tahsislerini yaptık. Orhangazi’ye 2 adet yurt kazandıracağız. Belediyespor vasıtası ile 7 farklı branşta 250 sporcuya hizmet veriyoruz. Eğitim ve kültür alanında bir çok çalışmaya imza attık. Kent Konseyi’ni oluşturup aktif hale getirdik. Gençlerin bir çok sanatsal ve kültürel faaliyetler yapabilmelerini sağladık" diye kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0