ÖMER KUMOVA, DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI…

İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Ömer Kumova İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kumova, öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

ÖMER KUMOVA, DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI…
banner98
 İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), üniversite sanayi iş birliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile imzaladığı protokol gereği, inşaat sektörün önemli iş adamlarını öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. 

Uludağ Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Karakurt Tosun rehberliğinde gerçekleşen söyleşiye, çok sayıda Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü öğrencisi katıldı. Öğrenciler, sektöre ve hayata dair tecrübelerini aktaran Ömer Kumova’yı dikkatle dinledi.

 

İnşaat firması sahibinin gayrimenkul danışmanından öncelikle satış beklediğini ifade eden Kumova, kişinin bu yeterlilik için de çeşitli özelliklere sahip olması gerektiğini vurguladı. Satış konusunda doğru iletişimin ve güleryüzlü olmanın önemine dikkat çeken Kumova, sektör tecrübesinin de fark yaratan bir detay olduğunu ifade etti. 

 

“ZAMAN GEÇİRMEK İÇİN DEĞİL İŞİNİZ İÇİN SOSYAL MEDYA KULLANIN”

 

Günümüzün bilişim dünyası olduğunu ifade eden Kumova, doğru sosyal medya kullanımına değindi. Kumova, “Zaman çok kıymetli. Öncelikle zamanı en iyi şekilde kullanarak çalışın. Kendinizi geliştirmeye vakit ayırın. Sosyal medyayı zaman kaybettiren bir argüman olmaktan çıkartıp, İşinize entegre ederek değer yaratmış, birçok konudan haberdar olma ve kendinizi geliştirecek konuları takip etme aracı olarak kullanıp faydaya dökmüş olmalısınız. Eğer sosyal medya kullanıyorsanız.”diye konuştu. 

 

KUMOVA’DAN NETWORK’ÜN ÖNEMİNE VURGU

 

Güçlü bir profesyonel olmak için network kurmanın çok önemli olduğunun altını çizen Kumova sözlerini şöyle sürdürdü: “Rekabetin ve sıradanlığın arttığı günümüzde farklılaşmak gerekiyor, çok yönlü olmak gerekiyor ki rakiplerinizden ayrılabilesiniz. O yüzden network önemli. Sivil toplum kuruluşlarının içerisinde mutlaka yer alın. Sosyal olun. Networkünüz ne kadar çok artarsa o kadar kişisel gelişiminize katkı sağlamış olursunuz ve buna paralel başarılı işler yapabilirsiniz. Günümüzde birçok şey çevre ve çevreye paralel geliştirebildiğiniz vizyonunuz ile oluyor. Sürekli sahada olmalısınız ve çok çalışmalısınız.”

 

“PSİKOLOJİK VE SOSYOLOJİK ANALİZLER DE YAPIN”

 

Gayrimenkul sektörüne dair de görüşlerini de aktaran Kumova, psikolojik ve sosyolojik analizlerin gayrimenkul sektörü başta olmak üzere birçok mesleğe katkısı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Bursa’da iki türlü göç vardır. Sanayi şehri olduğumuzdan dolayı dış göç alırız. Büyüyen bir şehir olarak diğer ilçelerden en çok Nilüfer ilçesine olmak üzere iç göç yaşarız. Bursa ilimiz boşanma oranları bakımından Türkiye ortalamasının %10 üzerinde boşanmaların yaşandığı bir kenttir. Yani 1 ev, 2 küçük eve dönüşüyor. İstatistikler bize Bursa’lıların doğduğundan ölümüne kadar ortalama 3 ev değiştirdiğini söylüyor. Bu gibi analizlerin ve istatistikler, Kentsel dönüşümün Bursa merkezli en az 20 yıl daha sürecek olması gibi detaylar, Sizlerin gelecekteki mesleği olacak olan Emlak yönetimi ve Pazarlanması konusunun önünün açık olduğunu göstermektedir.”

Konut fiyatlarının gelecek dönemde artmaya devam edeceğini belirten Kumova, sözlerini şöyle noktaladı: “Döviz kurlarındaki artışın girdi maliyetlerini yükseltmesi, müşteri beklentilerinin sürekli yükselmesi ve arsa spekülasyonları gibi durumlar olduğu sürece, konut fiyatları artmaya devam edecektir.” Söyleşi, Kumova’nın öğrencilerin sorularını cevaplamasıyla son buldu.

 

Söyleşi sonunda, Uludağ Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Karakurt Tosun, Ömer Kumova’ya teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0