banner101

Okula gitmek için 3 kilometre yürüdüler

Osmangazi'de 450 öğrenci servis olmadığı için okula 3 kilometre yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

Okula gitmek için 3 kilometre yürüdüler
 2014-15 Eğitim öğretim yılı tüm yurtta başladı. Bursa'da 550 bin öğrenci ders başı yaptı ancak Osmangazi'de yaşanan bir dizi sorun velileri çileden çıkardı. Şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan İsmetiye Mahallesi'ndeki ilkokula servis olmayınca veliler çocuklarını okula getirebilmek için 3 kilometre yürümek zorunda kaldılar. İsyan eden yaklaşık 250 veli servis olmazsa yarın çocuklarını okula göndermeyeceklerini dile getirdi. Çocuklarını okula bıraktıktan sonra aynı yolu tekrar yürüyüp eve döndüklerini öğleden sonrada çocuklarını tekrar yürüyerek almaya geldiklerini belirten öğrenci velileri her gün 12 kilometre yürümek zorunda kaldıklarını söylediler.

İddiaya göre merkez Osmangazi ilçesine bağlı Doğanevler mahallesi ve Yıldızevler mevkilerine daha önceki yıllarda belediye tarafından görevlendirilip öğrencileri taşıması için iki mahalleye tahsis edilen servisler bu yıl iptal edildi. Dar gelirli 200 aile, kişi başı 70 lirayı bulan okul servislerine çocuklarını kayıt ettiremedikleri için sabah namazı ile birlikte yollara düştü. Şehir merkezine sadece 10 kilometre uzaklıktaki İsmetiye Mahallesindeki Hasan Orhanettin İlkokulu'na çocuklarını götürebilmek için 3 kilometre yürüyen yaklaşık 250 veli duruma isyan etti.
Aynı okulda 6 evladının eğitim öğretim gördüğünü belirten Gülazer Duran, “Okula yetişebilmek için sabah saat 05:00 te kalkıp yola çıktık. 3 saattir yürüyoruz. El insaf. Servise verecek paramız yok, evimiz kira. Böyle devam ederse yarın çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" dedi.

Aynı okulda 5 çocuğu eğitim gören Herdem Turaman ise “Sabah namazında kalkıp çocuklarımı hazırladım, hep 3 kilometre yürüyerek okula geldik. Mahallemizden okula servis istiyoruz. Her sene belediye servis tahsis ediyordu. Bu sene neden verilmedi. Her gün 5 çocukla nasıl yürüyeceğim" diye konuştu.

Öğrenci velisi Meryem Koçyiğit ise, "Servis sıkıntımız var. Çocuklarımızı okul servisine kayıt ettiremedik, durumlarımız yok. Sabahtan bu yana 3 kilometre yol yürüdük. Aynı yolu tekrar geri gidip akşam üzeri tekrar aynı yolu yürüyoruz. Bir günde 12 kilometre yol yürüyoruz. Sağlam olanlar var, sakat olanlar var. 3 ay önce ayağımdan ameliyat oldum. Yürümekte zorlanıyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0