“Öğreten herkes iyidir”

Bursa Sınav Okulları Kurucusu Gıyasettin Bingöl, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu belirterek, “Öğreten herkes iyidir” dedi.

 “Öğreten herkes iyidir”
banner98
 Uludağ Üniversitesi ve Bursa Sınav Okulları işbirliği ile düzenlenen 1. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi Kervansaray Termal Otel’de başladı. Temel  Eğitim ve Değişen Dünya teması altında 3 gün sürecek kongre, bu alanda çalışan akademisyenleri, araştırmacıları, öğretmenleri bir araya getirecek.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bursa Sınav Okulları Kurucusu Gıyasettin Bingöl, bugüne kadar eğitimle ilgili birçok bilimsel kongreye katıldığını belirterek, “Böyle bir kongrenin ilk kez Bursa’da yapılmasından büyük gurur duyuyorum. Sınav Okulları olarak bilimsel çalışmalar destek vermeye devam edeceğiz. Uludağ Üniversitesi’ni de kutluyorum” dedi.

DÜNYA VATANDAŞI YETİŞTİRİYORUZ

Anaokulu eğitiminin çok önemli olduğunu, Sınav Okulları bünyesindeki Çocuk Üniversitesi’nde de bu bilinçle çocuklara ana dili gibi İngilizce öğrettiklerini dile getiren Bingöl, “Çocuk Üniversitesi’nde yavrularımızı üniversiteye hazırlıyoruz. Donanımlı, dünya vatandaşları yetiştiriyoruz” diye konuştu.

Bingöl, eğitimin insanlığın var oluşundan bu yana süregelen vazgeçilmez bir olgu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Toplumların ilk öğretmenleri filozoflar ve peygamberlerdir. İşte bu nedenle öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bedir Savaşı’nda Peygamber Efendimiz, okuma yazma öğretmeleri şartıyla düşman esirlerini serbest bırakmıştır. Kuşkusuz, hepimizin hayatında ailemizden sonra en önemli kişiler öğretmenlerimizidir. Beni ilkokul öğretmenim Haydar Bey motive etti ve bugünlere gelmemi sağladı. Bugüne kadar ben de 250 bin öğrenci okuttum. Bundan büyük onur ve gurur duyuyorum. Öğreten herkes iyidir. Nitelikli ve gerçek öğretmenlere sahip olmayı temel eğitim sorunumuz olarak görmedikçe, eğitimin toplumsal gelişmemize gerçek bir katkısı olacağını düşünmek hayal olur. Öğretmenlerimiz de çocuklara önce insani değerleri öğretmelidir. Her şeyden önemlisi bilim ve bilgi bize yol gösterici olmalıdır.”

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0