Öğrenciler Tasarımlarını Sergiledi

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, ‘3. Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı-Komponent Tasarım Yarışması’na katıldı.

Öğrenciler Tasarımlarını Sergiledi
banner98
Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, ‘3. Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı-Komponent Tasarım Yarışması’na katılan Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu’nun standını ziyaret ederek, öğrencileri projeleri dolayısıyla tebrik etti.

Merinos AKKM’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘3. Geleneksel Ar-Ge Proje Pazarı-Komponent Tasarım Yarışması’na çok sayıda iş adamı ve öğrenci katıldı. BKK Başkanı Semih Pala da program kapsamında stant açan Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu’nu ziyaret etti. Güneş enerjisiyle çalışan araç hakkında öğrencilerden bilgi alan Semih Pala, Türkiye için önemli projelere imza atan gençleri tebrik etti.
Öğrenciler Doruk Çapraz, Furkan Rıza Aytaç, Volkan Turuç, Arzu Taşdemir ve Arif Tükel, güneş enerjisiyle çalışan arabayı yüzde 75 yerli üretimle tasarladıklarını, gövde ve panellerinin tamamlandığını, elektronik aksamının da yapım aşamasında olduğunu belirtti.

Hidrojen enerjisiyle çalışan araba projesine de başlayacaklarını ifade eden öğrenciler, TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalara da katılacaklarını dile getirdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0