banner101

Öğrenciler Oryantiring Şampiyonası'nda ter döktü

Mustafakemalpaşa'nın ev sahipliğinde düzenlenen Bursa Oryantiring Şampiyonası'nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Öğrenciler Oryantiring Şampiyonası'nda ter döktü
 Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Ortaöğretim Kurumları Oryantiring Şampiyonası, Bursa genelinde 17 okuldan 156 sporcunun katılımıyla Mustafakemalpaşa'da gerçekleştirildi.

Etibank'tan başlayarak mahaller arasındaki hedefleri harita ve pusulalarla bulmaya çalışan sporcuların madalya mücadelesi çekişmeli geçti.

İki kategoride 14 okul takımının dereceye girdiği şampiyonanın kupa töreni, Nilüfer Hatun Meslek Lisesi Spor Salonu'nda yapıldı.

Bursa Erkek Lisesi'nin tüm kategorilerde birincilik kazandığı Oryantiring Şampiyonası'nda başarılı okullar kupa ve madalyalarını Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Mustafakemalpaşa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ekrem Uğurlu'nun elinden aldı.

 

'Oryantiring merkeziyiz'

 

Dereceye giren sporcuları tebrik eden Başkan Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa'nın son yıllarda ilgi gören oryantiring sporu için uygun bir merkez olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda engelliler için ‘Patika Oryantiringi Bölgesel Kaynaştırma Müsabakaları’nı düzenleyerek bir ilke imza attıklarını söyleyen Başkan Kurtulan; " Fiziksel beceri ve zekanın aynı potada eridiği oryantiring için Suuçtu ve kent merkezi olmak üzere iki haritamız mevcut. Yediden yetmişe herkesin katılabildiği bu sporu ailelerde çocukları ile birlikte doğanın keyfini çıkararak yapabilir" dedi.

Bursa Oryantiring Şampiyonası'nda dereceler şöyle belirlendi;

 

KIZ-A

 

1. Bursa Erkek Lisesi

2.Gazi Anadolu Lisesi

3.Nilüfer İMKB Fen Lisesi

4.Sınav Koleji Özlüce

 

KIZ-B

 

1.Bursa Erkek Lisesi

2.Nilüfer İMKB Fen Lisesi

 

ERKEK-A

 

1.Bursa Erkek Lisesi 2.Nilüfer İMKB Fen Lisesi

3.Tophane MTAL

4.Gazi Anadolu Lisesi

 

ERKEK-B

 

1.Bursa Erkek Lisesi

2.Lalaşahinpaşa MTAL

3.Nilüfer İMKB Fen Lisesi
4.Otomotiv MTAL

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2017, 14:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0