OÇEK’ten Şehre Estetik Dokunuş

- OÇEK’ten Şehre Estetik Dokunuş - Osmangazi Çevre Kurulu, İhtiyaçlara Anında Cevap Veriyor - OÇEK, 2 Yılda 3 Bin 125 Noktaya Müdahale Etti Osmangazi Belediyesi tarafından ilçe genelinde sürdürülebilir yaşam alanları sağlamak ve kent estetiği uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla kurulan Osmangazi Çevre Kurulu (OÇEK), 2 yılda 3 bin 125 noktadaki aksaklığa anında müdahale etti.

OÇEK’ten Şehre Estetik Dokunuş
banner98

 “Osmangazi’yi Seviyorum, Osmangazi’yi Güzelleştiriyorum” sloganı ile çalışan OÇEK ekipleri, kent kimliğiyle bütünleşmiş daha yeşil, temiz, düzenli ve yaşanabilir bir şehir denetimlerini aralıksız yürütüyor. Ekipler, kamusal, ticari, endüstriyel ve özel binalar, ana ve ara arterler, kamusal veya özel açık alanlar başta olmak üzere tüm ilçe sınırlarını denetleyip gözden geçirerek kısa veya uzun vadeli projelerle çözüm üretiyor.Osmangazi Çevre Kurulu, proje ortakları olan Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ile birlikte kentin çehresine küçük dokunuşlarla vatandaşa hizmet götürüyor.

OÇEK ekipleri, 2016 yılından itibaren ilçenin farklı bölgelerinde zemin düzenleme ve bakım onarım çalışmaları kapsamında bin 770 noktada, kaldırım, tretuvar ve bordür taşları yenilemesi, asfalt yama ile rögar, internet ve elektrik kapakları etrafı zemin düzenlemesi yaptı. Ekipler ayıca, 471 farklı noktada; duvarlardaki uygunsuz yazıların silinmesi, okul ve resmi dairlerdeki duvar boyalarının yenilenmesi, sokak saksılarının ve sokak merdivenlerinin boyalarının yenilenmesi gibi işlemler gerçekleştirdi.

Bunun yanı sıra; afiş temizleme ve uyarı levhası çalışmaları,merdiven, sokak, çeşme yıkama; evsel atık, inşaat-yıkıntı ve hafriyat atıkları, kaba atık kaldırma çalışmaları, park zeminleri,park oyun aletleri düzenleme çalışmaları, işgaliye ve çevre düzeni konularında uyarı ve cezai işlemler ile engelli arabaları akü şarj istasyonlarının yenilenmesigibi çalışmalar yapan OÇEK ekipleri, vatandaşların ihtiyaçlarına anında cevap verdi.

Osmangazi Çevre Kurulu’nun anında müdahale ile ilçenin çeşitli yerlerinde oluşan kötü görüntüleri ortadan kaldırdığını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sosyal çevreyi güzelleştirerek sağlıklı ve güzel bir çevre elde etmemiz yanında vatandaşımızın kapısının önüne hizmet götürüp vatandaşımızın ekonomisini koruyoruz. Yaya ve trafik yollarını düzenleyerek tüm halkımızın sağlık alanında eşitlik hakkını savunuyoruz. Kazaya sebebiyet verebilecek olumsuzlukları gideriyor, insanın sağlığını kaybetmeden koruma altına alıyoruz. 2016 yılında hizmet vermeye başlayan OÇEK, şehir estetiğinin korunmasına büyük katkı sağlıyor” dedi.

Osmangazi Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0