Nilüfer'li minikler can dostlarıyla buluştu

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında minik öğrencileri Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde ağırlayarak, hayvanların korunması hakkında bilgilendirdi.

Nilüfer'li minikler can dostlarıyla buluştu
banner98
 Sokak hayvanlarına yönelik çeşitli projelerin altına imza atan Nilüfer Belediyesi, Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocukların hayvan sevgisini artırmak için renkli faaliyetler düzenledi. Çeşitli animasyon gösterilerinin yer aldığı etkinliğe yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Minik öğrenciler önce Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni gezerek can dostlarıyla tanıştı.
Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, “Canlı neredeyse bizim orada olmamız gerekiyor” diyerek tüm canlıların yaşama haklarını koruduklarını belirtti. Kayaoğlu, “Can dostlarımıza Nilüfer’de yaşamanın ayrıcalığını yaşatmak için hayata geçirdiğimiz projelerle Türkiye’de örnek olduk. Nilüfer Belediyesi olarak çalışmalarımız, hayvan dostlarımızı da düşünerek, onların yaşam hakkını da gözeterek devam ediyor. Özellikle sokak hayvanlarının sıcak yaz aylarında susuz kalmaması, soğuk kış günlerinde de açlıkla baş başa kalmamaları için sürekli seferber halindeyiz. Hayvan sevgisi ve sokak hayvanları ile sahipli hayvanlarımıza her şartta hizmet sunmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bursa Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör yaptıkları çalışmaları aktarırken, Bursa Veterinerler Odası Başkanı Sinan Sağlam da sokak hayvanlarının korunması için her gün bir bardak çay parasının yeterli olacağını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2015, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0