Nilüfer Kent Konseyi Almanya'daydı

Nilüfer Kent Konseyi Hessen’le deneyimlerini paylaştı.

Nilüfer Kent Konseyi Almanya'daydı
banner98
 Bursa’nın kardeş kenti Almanya’nın Hessen Eyaleti’nde bir milyon civarında üyesi bulunan ‘Hessischer Jugendring’in (Hessen Gençlik Birliği) davetlisi olarak, 5 –12 Ekim 2014 tarihlerinde bir ziyaret gerçekleştiren Nilüfer Kent Konseyi heyeti, gençliğe yönelik çalışmaları yakından inceleme olanağı buldu. 

Nilüfer Kent Konseyi’nin, ‘Bursa Meets Hesse’ dostluk projesi kapsamında,  Bursa Valiliği’nin belirlediği kurumlarla ve gençlik çalışanları uzmanları ile birlikte yaptığı ziyarette,  gençlerin demokrasiyi anlamalarının okul dışı eğitimle sağlanmasının önemine dikkat çekildi. Hessen Sosyal İşler ve Entegrasyon Bakanlığı’nı da ziyaret eden heyet, çocuk ve gençlik için hazırlanan Hessen çocukları ve gençleri destekleme yasası, aile-çocuk ve gençlik yasası ve okul dışında gençlik eğitimi yasalarını ve bu yasalar sayesinde eyalet bazında 6.5 milyon Euro’nun gençlik çalışmaları için kullanıldığını öğrendi.

Parlamento binası ziyaretinde de benzer deneyimler yaşayan ve Almanya’da gençlik ile demokrasiye verilen önemi ve bu noktadaki devlet desteğini yerinde gören Nilüfer Kent Konseyi heyeti görüşlerini, “Altı milyon nüfuslu Hessen’de dernekler bünyesinde yer alan bir milyonu aşkın genç, demokrasi ve özgürlük adına çalışmalar yapıyor. Hessen Gençlik Birliği çatısı altında çalışan tüm gençlik derneklerinin ortak amacı, gençlerin erken yaşlarda aldıkları pedagojik eğitimlerle bilinçli, özgüven ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek” ifadeleriyle aktardı. Nilüfer Kent Konseyi bu ziyaretiyle edindiği deneyimleri, Hessen’deki derneklerle geliştireceği ortaklıklar yoluyla Nilüfer’deki gençlik çalışmalarına aktarmayı hedefliyor. 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2014, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0