banner101

Nilüfer Belediyesi'nden halk kart

Nilüfer Belediyesi, geliri belirli bir seviyenin altında olan vatandaşlara “halk kart” dağıtacak.

Nilüfer Belediyesi'nden halk kart
 Halk kart ile her ay marketlerden 100 TL değerinde gıda, temizlik ve giyecek alışverişi yapılabilecek. 
Nilüfer Belediyesi, maddi durumu yetersiz olan yurttaşlara katkıda bulunmak için “halk kart”ı hayata geçiriyor. Halk kart, görme engellilerin de kullanmaları için braille alfabesi ile basılacak. Başvuruları başlayan halk kart ile ilgili Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bugün itibariyle maddi durumu yetersiz olan Nilüferliler, halk karta kavuşuyor” dedi.
Yapılacak değerlendirme ve incelemeler sonucunda Halk Kart verilen kişilerin kartlarına her ay 100 TL yükleneceğini kaydeden Bozbey “Halk kart sahipleri, anlaşmalı marketlerden alkol ve tütün ürünleri dışında gıda, temizlik, giyim gibi ürünleri satın alabilecek” dedi.
Başkan Bozbey, ihtiyacı olan yurttaşlara destek vermekle övünmediklerinin de altını çizerek, “Destek verilecek kişileri azaltarak övünmenin yolunu bulmaya çalışıyoruz. Bunun yolunu bulmaya çalışan kurumuz. Bizim anlayışımız farklı. Nilüfer ilçesi sınırlarında yaşayan, bir meskende yaşayıp barınma durumu herhangi bir kurum tarafından karşılanmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, bugünden itibaren halk kart için başvuru yapabilecek. Geçici veya sürekli bir rahatsızlığı olup çalışamayacak durumda olan kişiler de halk kart hizmetinden yararlanabilecek. Yurttaşlarımız, Nilüfer Belediyesi Halk Evi binasında bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Sosyal Destek Bürosu’na müracaat edebilirler. Müdürlüğümüz, ayda bir hizmet alan vatandaşlarımızla ilgili bilgileri güncelleyecek. Barınma evi, huzur evi, sığınma evi gibi kurumlarda kalanlar bu hizmetten yararlanamayacak. Hayata geçirilen halk kart hizmetinden bu hafta 10 kişi yararlanıyor. İlk 6 ay için bütçemiz 500 bin TL. Bir sonraki dönemden itibaren bütçemizi de, kartın limitini de artırmayı planlıyoruz” diye kaydetti.
Halk kart almak isteyenlerin Nilüfer Belediyesi Halk Evi binasında bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Sosyal Destek Bürosu’na giderek başvuru formunu doldurması gerekiyor. Halk kart verilecek kişiler, gelir durumu, evde kişi başına düşen gelir, taşınır ve taşınmaz mal varlığı gibi kriterler incelendikten sonra belirlenecek. Nihai karar Sosyal Yardım İşleri değerlendirme Kurulu’ tarafından verilecek.
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2015, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0