banner101

Nestle'de Açlık Grevi Sona Erdi

Karacabey'de Nestle fabrikası işçileri haksız yere işten çıkarıldıklarını iddia ederek yaklaşık bir yıldır direnişlerini sürdürüyor. İşçiler, bir haftalık açlık grevine ise son verdi.

Nestle'de Açlık Grevi Sona Erdi
 Karacabey’de faaliyet gösteren ve yaklaşık bin işçinin çalıştığı Nestle fabrikasında Tek-Gıda İş Sendikası’nüyesi 23 işçinin işten atılması sonrası başlayan eylemler açlık greviyle devam etti. İşçiler, bir haftalık açlık grevini önceki gün sonlandırdı. Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı ve Bursa Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya, Nestle’ye pazartesi gününe kadar mühlet tanıdıklarını, bu süre zarfında işçilerin işe iade edilmemeleri halinde artık oturarak eylem yapmayacaklarını, tepkilerini daha da çok yükselteceklerini duyurdu.
Tek-Gıda İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Ören, işten çıkarılan işçilerin yeniden işe iade edilmesini istedi. Ören, yaptığı yazılı açıklamada, “Yaklaşık 11 aydır süren bir ekmek mücadelesinde Nestle’den haksız yere atılan işçi kardeşlerimizin burada uğradığı haksızlığın telafi edilmesini istiyoruz. Artık haksız yere işten atılmalara ‘dur’ demenin vaktidir. Artık bu ülkede emek ve alın terinin o kadar ucuz olmadığını anlatmanın ve birleşmenin vaktidir. Bugüne kadar hep barışçı olmaya ve 23 arkadaşımızla devam etmeye özen gösterdik. Ancak artık yanımızda eşlerimiz, çocuklarımız, annelerimiz, babalarımız ve bütün emekçi dostlarımız olacak. Yani herkese çağrı yapacağız. Artık bizim beklemeye tahammülümüz kalmadı. Aylardır söylediğimiz şeyi son olarak haykırıyoruz; 1 Temmuz günü İş Kanunu’nun 25/2 maddesinde, ortada disiplin kararı yokken, savunmalarını bile almadan çıkarttığınız işçi arkadaşlarımızı ne sebeple işten çıkarttığınızı açıklayın ya da ‘bir hata yaptık’ diyorsanız bu arkadaşlarımıza bir an önce iş başı yaptırın. Aksi bir karar durumunda önümüzdeki pazartesi günü itibarı ile artık oturmayacağımızı bildirmek isteriz” dedi.
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2015, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0