MUZAFFER ÇİLEK, BOŞNAK İŞADAMLARINI AĞIRLADI…

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu ve aynı zamanda Bosna ile İlişkileri Geliştirme Merkezi (BİGMEV) Başkanı Muzaffer Çilek, Boşnak İşadamları Dostluk Grubu’nu misafir etti.

MUZAFFER ÇİLEK, BOŞNAK İŞADAMLARINI AĞIRLADI…
banner98
 Muzaffer Çilek, Boşnak İşadamları Dostluk Grubu’nu Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosluğu’nda gerçekleştirilen akşam yemeğinde misafir etti.

Samimi bir ortamdaki yemekte konuşan ve hemşerileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Muzaffer Çilek, “İyi ki geldiniz, memnun olduk. Bu yemek, tanışmamıza bir vesile olacak ve ileriki zamanlarda daha sık bir araya gelişimizin kapısını aralayacaktır” dedi.

Çilek, Bosna-Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik yapılan çalışmalar, Bosna’daki iş fırsatları, Türk işadamlarının Bosna’daki yatırımları hakkında da bilgiler verdi. Çilek Mobilya olarak Bosna’da yatırımlarının olduğunu hatırlatarak Çilek, “Bosna Hersek’te en çok Rus ve Arapların yatırımları var. Türk yatırımcıların payı da 11’nci sıradan 9’ncu çıktı. Boşnaklar, Türk yatırımcıları bekliyor. Yurtdışına açılmak isteyen firmalar için Bosna Hersek, kesinlikle çok doğru bir adres” diye konuştu.

Grup adına konuşan ve 2 sene önce 5 kişiyle yola çıktılarını hatırlatan Zarif Alp de “Birbirini tanımayan Boşnakları bir araya getirelim, hem hemşerilikten hem memleketten hem de genel olarak konuşalım. Bu insanları birbirleriyle tanıştıralım derdindeyiz. Çok özel ve güzel bir grup oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü hemen hemen her toplantımız yüzde 90-95 katılımla gerçekleşiyor. Bununla gurur duyuyoruz. Şuan üye sayısı olarak 30’lu bir rakamı hedefliyoruz. Bursa’da Boşnak kültürünü ve Boşnakları tanıtmak da diğer amacımız. Grubumuzun içerisinde sima olarak birilerini tanıyan ama Boşnak olduğunu bilmeyenler var. Beraber olmaktan sonra ‘a, bu da mı Boşnak’mış’ diyenler oldu. Bu da ayrı bir gurur kaynağıdır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0