Muşlulardan Dündar'a Destek!

Seçim çalışmaları kapsamında Muş İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni (Muş-İlder) ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın en büyük meselelerinin başında kaçak yapının geldiğini, bunu da önümüzdeki dönem hayata geçirecekleri projelerle çözüme kavuşacağını söyledi. Dündar, “Osmangazi’de kaçak yapının önüne geçmek ve modern şehircilik için Şehircilik Akademisi adı altında bir AR-GE birimi kurduk” dedi.

Muşlulardan Dündar'a Destek!
banner98
Bağlarbaşı Mahallesi ziyaretinin ardından Osmangazi’de yaşayan Muşlularla Muş-İlder binasında bir araya gelen Dündar, önümüzdeki dönem Osmangazi’de yepyeni bir şehir inşa edeceklerini söyledi. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, AK Parti Muş eski milletvekili Seracettin Karayağız, dernek başkanı Mesut Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldığı buluşmada konuşan Dündar, “Bursa. 1326’dan günümüze bir cazibe merkezi olmuş. Balkanlar, Kafkaslar ve Anadolu’nun dört bir yanından insanlar bu şehre göç etmiş. Kimisi iş, aş için, kimisi eğitim için. Bir şekilde bu şehre gelmiş, gelmeye devam ediyor. Bize düşen, bu şehrin cazibesini koruyup yaşatmak, gelecek nesillere aktarmaktır” dedi.
Bursa’nın merkezi Osmangazi’de geçen 5 yıllık sürede, şehrin ve bu şehirde yaşayan insanların dertleriyle dertlendiklerini, ilk günden itibaren insanların hayatını kolaylaştıran, onların hayat standartlarını yükseltecek çalışmalara yoğunlaştıklarını ifade eden Mustafa Dündar, “Bu düşünceden hareketle adına ‘Şehircilik Akademisi’ dediğimiz bir AR-GE birimi oluşturduk. Türkiye’de ilk defa Kentsel Dönüşüm Master planını hazırladık. Asırlardır insanları cezbeden, bir cazibe merkezi olmuş kentin en büyük meselesi olan kaçak yapıya el attık. Bu konuda ne yapabiliriz dedik ve imar planlarının uygulandığı bir çalışma başlattık. Hamitler, Güneşte ve Yunuseli’ne kadar olan bölgede imar planlarını uyguladık ve bu bölgede planlı, modern bir şehir ortaya çıkarttık. Geniş caddeleri, yolları, otopark ve bisiklet yolları olan. Demirtaş aynı şekilde. Bursa’nın asıl sıkıntısı bugüne kadar yapılmış kaçak yapılaşma, belediyelerin şehre hakim olamaması. Bu da, hem vatandaş, hem de bizler için büyük sıkıntı yaratıyor. Ben bile, benden 2 dönem önceki başkanın kaçak yapıyla ilgili yanlış uygulamaları yüzünden ceza aldım” dedi.
Osmangazi’de kaçak yapılaşmaya dur dediklerini söyleyen Dündar, “Keşke bizden önceki yöneticilerde bizim yaptığımız gibi, imar palanlarını uygulamada kararlılık gösterebilseydi. Osmangazi’de başlattığımız modern ve planlı yapılaşma, önümüzdeki dönem il merkezine gelecek. Kentsel dönüşüm projelerimizle, Demiryolu altı olarak bilinen mahallelerde kentsel dönüşümü uygulayacağız. Şehir kendini yenileyerek modern bir görünüme kavuşacak. Bu işin çözümünde kesin olan bir şey varsa, o da imar planlarının uygulanması. Bu konudaki hazırlıklarımızı tamamladık, çalışmalarını da kısa sürede başlatıyoruz, Önümüzdeki dönem, modern ve planlı yapılaşmanın, kentsel dönüşümün başladığı bir dönem olacak” dedi.
OSMANGAZİ’DE YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR
Osmangazi’de, insanlar arasında bir ayrım gözetmeksizin, 800 bin nüfuslu Osmangazi’nin belediye başkanıyım diyerek hareket ettiğini, 109 mahalle ve 27 köyünün tamamına hizmet götürdüklerini belirten Dündar, “Ben, bu şehrin 3 milyonluk nüfusunu düşünerek hizmet ürettim. Çünkü, Bursa bir turizm kenti. Yerlisiyle yabancısıyla insanların sürekli ziyaret ettiği bir şehir Osmangazi. İnsanlar arasında ayrım yapmadan her mahalleye hizmet götürdük. 20 yıldır yapılamayan Bağlarbaşı Parkı’nı bu dönem yaptık. İnşallah Osmangazili vatandaşlarımızın vereceği destekle, bu hizmetleri aynı şekilde sürdüreceğiz. Osmangazi’de yapacak çok işimiz var. Bizim 5 yıllık süreçte yaptığımız hizmetleri temel atma olarak görüyorum. Önümüzdeki dönem, atılan bu temeller üzerine sağlam bir şehir inşa etmek için çalışacağız. 30 Mart yeni hedefler doğrultusunda çıkılan bir yürüyüş olacak. Hepimize hayırlı olsun” dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0