banner102

MÜSİAD BURSA İSVİÇRE’DEN UMUTLU DÖNDÜ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, İsviçre’ye çıkarma yaparak, Türkiye ve İsviçre arasındaki ticari faaliyetleri artırmak amacıyla çeşitli temaslarda bulundu. Gerçekleşen seyahatin oldukça verimli geçtiğini dile getiren MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses, İsviçre ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin artması adına önemli görüşmeler yaptıklarını belirterek, “İsviçre ile ticaretimizi artıracak görüşmeler yaptık. Hem ülkemiz, hem de Bursa ekonomisine katkılar sağlayacak ciddi işbirlikleri ile döndük” dedi.

MÜSİAD BURSA İSVİÇRE’DEN UMUTLU DÖNDÜ
 MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses ve beraberindeki yaklaşık 25 kişilik iş adamı heyeti, İsviçre’ye iş gezisi düzenleyerek, hem kamu, hem de iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

Zürih ve Bern başta olmak üzere beş farklı noktada İsviçreli işadamlarıyla ikili iş görüşmeleri yapan MÜSİAD heyeti, Türkiye’nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı ve Zürih Başkonsolosu Nurcan İpekçi’nin yanı sıra, İsviçre Türk Toplumu ve Diyanet Vakfı’nı da ziyaret etti. MÜSİAD İsviçre Şubesi’nin düzenlediği ‘3T’ programına katılan heyet, İsviçre’de bulunan MÜSİAD’lı iş adamlarıyla B2B görüşmeleri yaparak, Türkiye’deki ticari faaliyet alanları hakkında bilgi verdi.

“Ticari ilişkilerimizi geliştirmeliyiz”

İki gün süren ziyaretin Türkiye ve İsviçre’nin sosyal ve ekonomik ilişkilerine olumlu etki edecek kazanımları olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Gürses, “İsviçre ile bir asrı aşkın süredir devam eden siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkilerimiz, bugün önemli derecede yol kat etmiştir.  8 milyar dolarlık ticaret hacmimiz, ilişkilerimizin olumlu seyrini tam olarak yansıtmamaktadır. Bu bağlamda MÜSİAD olarak, İsviçre ile olan mevcut ticari ilişkilerimizi geliştirmek adına bir takım adımlar attık” şeklinde konuştu.

Amaç büyük işbirlikleri…

Ziyaret kapsamında somut işbirliklerine de imza atıldığını kaydeden Mustafa Gürses, “MÜSİAD İsviçre Şubesi üyelerimizin de katılımlarıyla başta Zürih ve Bern olmak üzere 5 farklı noktada ikili iş görüşmelerinin yanı sıra çeşitli temaslarda bulunduk. Amacımız büyük işbirlikleri yapmak. Bu noktada olumlu gelişmeler yaşadık. İki ülke arasında marka satın almaları konusunda çalışmak için mutabakata vardık. Önümüzdeki günlerde net sonuçlar elde edeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0