MUDANYA’DAN TÜRKİYE’DE BİR İLK!

· MUDANYA’DAN TÜRKİYE’DE BİR İLK! · MUDANYA SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ TÜRKİYE’NİN İLK ‘BEBEK DOSTU’ SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ OLDU… · ANNE SÜTÜ TEŞVİK EDİLİYOR… · BURSA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ÖZCAN AKAN: ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİNİ ANLATMAYA VE BU KONUDA TAVİZ VERMEMEYE DEVAM EDECEĞİZ…

MUDANYA’DAN TÜRKİYE’DE BİR İLK!
banner98

BURSA- Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezi, anne sütünün özendirilmesi ve teşviki kapsamında gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları nedeniyle Türkiye’nin ilk ‘Bebek Dostu Sağlıklı Hayat Merkezi’ oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak çalışmalar gerçekleştiren sağlık kurumlarına ‘Bebek Dostu’ unvanı verilirken, sağlık hayat merkezleri kapsamında belirtilen kriterlere göre çalışmalar gerçekleştiren Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezi, ‘Bebek Dostu Sağlıklı Hayat Merkezi’ unvanı almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, anne sütünün teşviki çalışmalarının Sağlık Bakanlığı’nın önem verdiği konuların başında yer aldığına dikkat çekti. Bu kapsamda belirlenen kriterlere göre uygun sağlık kuruluşlarına ‘Bebek Dostu’ unvanı verildiği bilgisini veren Dr. Akan, “2008 yılından beri ‘Altın Bebek Dostu İl’ unvanına sahip ilimizde 25 bebek dostu hastane, 750 bebek dostu aile sağlığı merkezi bulunuyor. Bunlara ek olarak sağlıklı hayat merkezleri boyutunda Türkiye’de ilk defa Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezi’nin ‘Bebek Dostu’ unvanı almaya hak kazanması ilimizdeki anne bebek sağlığı çalışmaları açısından gurur verici gelişmedir” dedi.

Anne sütünün teşviki kapsamında tüm sağlıklı hayat merkezi çalışanlarına eğitimler düzenlediklerini belirten Dr. Akan, “Bu eğitim sonrası Mudanya Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli personellerimiz kurumlarında emzirme odası hazırladı ve emzirme politikalarını belirledi. Ardından merkezimize başvuran anne ve anne adaylarına anne sütünün önemi ile ilgili danışmanlık hizmeti vermeye başladılar. Sağlıklı hayat merkezlerimizin içinde Mudanya’nın öncü olduğu bu çalışmaların tüm sağlık kuruluşlarında aynı önemle devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Bursa Rol Model Oluyor

Bursa’da anne sütü ile ilgili başarılı çalışmalar yürütüldüğünün altını çizen Dr. Akan, “İlimizde hizmet veren diğer sağlıklı hayat merkezlerimizin de bu unvanı kazanması ve bu konuda ülkemize rol model olmasını hedefliyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak anne sütünün önemini anlatmaya ve bu konuda taviz vermemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0