banner101

Mudanya'daki orman yangını söndürüldü

Mudanya'da çıkan orman yangını elli hektarlık alanı kül etti. Yaklaşık 14 saat süren yoğun çalışmanın ardından yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Mudanya'daki orman yangını söndürüldü
 Mudanya ilçesi Göynüklü ve Çağrışan mahalleleri mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul, Kocaeli ve Bilecik'ten gelen ekipler, yaklaşık 100 itfaiye aracıyla müdahale etti. Yaklaşık 50 hektarlık bir alanı küle döndüren yangın, sabaha kadar karadan devam eden yoğun çalışmalar ve Bursa Valiliğinin hazır beklettiği 5 helikopterin hava aydınlandığında havalanıp yangına müdahale etmesiyle söndürüldü. Hava ve karadan soğutma çalışmalarının öğle saatlerine kadar süreceği tahmin ediliyor. Ayrıca edinilen bilgiye göre, yangında can kaybı yaşanmazken dumandan etkilenen üç kişi hastaneye kaldırıldı. 

"YANGIN KONTROL ALTINA ALINMIŞ DURUMDA, SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sabah saatlerinde tamamen söndürülen orman yangınını değerlendirdi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal ve diğer yetkililerle beraber yanan arazide incelemelerde bulunup bilgi aldı. Orman Bölge Müdürünü ve söndürme ekiplerini tebrik eden Müezzinoğlu, "Dün akşam 17.30'dan itibaren yoğun bir çalışma sergilendi. Tabi dün o saatlerde ben de helikopterle Ankara'dan geldim. Hafiften poyraz vardı. Poyrazın etkisiyle yaklaşık 50 hektarlık bir alana yayılan bir orman yangını oldu. Köylere tedbir amaçlı gece tahliye yapıldı. Yangın evlere sıçramadı. Şu anda kontrol altına alınmış durumda. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Özellikle yoğun gayret sarf eden, yaklaşık 12 saati geçti ekiplere, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum ve teşekkür ediyorum. Yangının çıkış sebebiyle alakalı farklı söylemler var. Onlar önümüzdeki günlerde netleşir. Özelikle can kaybının olmaması sevindirici. Maddi kaybın telafisi olur ama köylünün koşullarını olağanüstü zedelemeden kontrol altına alınmış bir yangın oldu" dedi. 50 hektarlık alanın yandığını belirten Müezzinoğlu, "Yangının rüzgarın da etkisiyle atlama bölgeleri var. Orman Bölge Müdürümüz aralarda sağlıklı bölgelerin olabileceğini söylüyor. Orman Genel Müdürlüğümüz gerçekten yananın yerine yenilerinin dikilmesi konusunda olağanüstü dinamikleri var. İnşallah hemen tespitler yapıldıktan sonra uygun zamanda yeniden burası orman olarak devam edecektir. Büyük geçmiş olsun" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, açıklamalarının ardından arazide çalışan orman ve UMKE ve sağlık ekiplerine teşekkür ederek fotoğraf çektirdi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2015, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0