MUDANYA KURTULUŞUNU COŞKUYLA KUTLADI

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte ünlü edebiyatçı, yazar-şair Ataol Behramoğlu, Mudanyalılar ile bir araya geldi.

MUDANYA KURTULUŞUNU COŞKUYLA KUTLADI
banner98
 Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Mudanya Belediyesi, ünlü şair Ataol Behramoğlu’nu “Cumhuriyet ve Bağımsızlık Şiirleri” etkinliğinde Mudanyalılar ile buluşturdu. Bursalı müzisyen Haluk Çetin’in şarkılarla eşlik ettiği geceye CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman katılım sağladı. Mudanyalı vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikte Behramoğlu, okuduğu şiirlerle gönülleri bir kez daha fetih etti. Tarihi Mudanya Bandosu konseri ile başlayan ve havai fişek gösterisi ile devam eden kurtuluş kutlamalarında Behramoğlu, yaşama, özgürlüğe, aşka ve şiire dair duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

ÜNLÜ ŞİİRİNİ ATATÜRK’E İTHAF ETTİ
“Aşk iki kişiliktir”, “Kızıma mektup”, “Bu aşk burada biter” gibi dünya şiir literatürüne girmiş şiirlerini seslendiren  Behramoğlu, şiirlerin yazıldığı dönemdeki anılarını Mudanyalılar ile paylaştı. Gülmek, yaşamak ve aydınlık için, çocukların geleceği için mücadele ettiklerini belirten Behramoğlu, “Bu mücadelemizin önderi de Mustafa Kemal Atatürk’tür. Yaşama sevincinin de önderidir. Bugün yaşadığımız zorlukları aşacağız.  “Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var” adlı şiirimi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına ithaf ediyorum” dedi.
“CUMHURİYET’İN İLK ADIMLARININ ATILDIĞI YER MUDANYA
Mütareke Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlarken darbeleri bir kez daha lanetledi. 12 Eylül 1980 darbesi ve 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenleri lanetleyen Türkyılmaz, “Bugün bizim için çok önemli bir gündür. Mudanya’mızın kurtuluş günü, bağımsızlık günüdür. Bugün Cumhuriyetimizin kuruluş günüdür” dedi.  Mudanya’nın birçok kahramanlık ve başarılar ile dolu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk adımlarının atıldığı yer olduğuna da vurgu yapan Türkyılmaz, “Her anı yaşanılası duygularla dopdolu, mühür altına alınmış olan Cumhuriyetimizi mühürsüz bir geleceğe asla teslim etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacaklarına vurgu yapan Türkyılmaz, etkinlik sonunda Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’e çeşitli hediyeler ile teşekkür etti.  Gerçekleşen dinletinin arından Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin, hayranlarına kitap ve CD’lerini imzaladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0