Mobil Başkan üreticilerle buluşuyor

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, mobil başkan sloganıyla ilçenin tüm dinamiklerini harekete geçirmeye devam ediyor.

Mobil Başkan üreticilerle buluşuyor
banner98
 Özellikle ilçenin önemli bir gelir kaynağını oluşturan tarım konusunda çiftçiliğin yoğun olduğu mahallelerde istişareler yapan Özkan şimdilerde ise ilçenin üreten firmalarıyla diyaloglar kuruyor.

Başkan Özkan, Mobil Başkan sloganıyla başlattığı çalışmalarında ilçenin önemli üretici firma ve fabrikalarında bir takım temaslarda bulunuyor. Özkan bu sayede ilçenin dinamiklerini oluşturan kurumlarla eksik kalan diyalog problemini kapatmayı hemde ilk kez belediye tarafından organize edilecek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının alt yapısını oluşturmayı hedefliyor.

Bu anlamda Mobil Başkan sloganıyla önceki gün ziyaretlere başlayan Başkan Özkan ilk olarak Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ile bir araya geldi. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ile Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan’ın da bizzat eşlik ettiği ziyarette ilçenin tarım ve sanayi konusunda üretmesi gereken politikalar, fonksiyonlar ve planlamalar masaya yatırıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Matlı “Ne yazık ki Karacabey’de yıllarca belediye ile üreticileri arasında bir kopukluk yaşandı. Ve bu güne kadar ciddi bir diyalog eksikliği ile gelinmişti. Şimdi Sayın Özkan’ın bu adımları Karacabey için umut verici. Güzel sonuçlar çıkaracağına eminim. Emeği geçen herkesi kutlarım” dedi.

Başkan Özkan Matlı’nın ardından KTSO Başkanı Güncü ve KTB Başkanı Murad Bertan ile birlikte yürüttüğü ziyaretlerde İlçede faaliyet gösteren ve uluslarası kuruluşlardan birisi olan Nestle Fabrikasının Müdürü Hasan Özgür Uludağ, Türkiye’nin Ambalaj sektöründeki öncü isimlerinden Sarten Ambalaj Müdürleri Yalçın Şenol ve Selçuk Yıldız, Pioneer Tohum Müdürü Levent Erdem’in yanı sıra Most Gıda Müdürü Serdar Berber, Karakaş Tavukçuluk ve Yem San.Tic. Ltd. Şti. Firma Sahipleri Hüseyin ve Sedat Karakaş ile bir araya geldi.

Başkan Ali Özkan’ın yapılan görüşmelerde ele aldığı konular arasında üretim ve istihdamın arttırılması noktasında üreticilerin belediyeden beklentileri ve isteklerinin ne olduğu soru oldu. Görüşmelerin bir diğer ana maddesi ise daha önceki yıllarda özel bir firma tarafından yapılan Tarım Fuarı bu yıl tarım başlığının yanına Gıda, Tarım ve Hayvancılık eklenmesi ve özel şirket yerine Karacabey Belediyesi tarafından yapılması konusu oldu.

Ziyaretler ile ilgili yaptığı açıklamada Özkan “Bu zamana kadarki oluşan diyalog eksikliğinin farkındaydık. Seçimlerin öncesinde de bunu tespit etmiş ve bu sebeple mobil başkan sloganına ağırlık vermiştik. Geçtiğimiz haftalarda Bursa Büyükşehir ile yaptığımız görüşmelerin güzel sonuçlarını her birlikte aldık, gördük. Şimdi Karacabey’in üreten dinamikleri ile aynı istişarelerimizi sağlamaktan yanayız. Gerek çiftçimiz, gerek ilçede ki genç nüfusumuzun istihdamı, gerekse ekonomiye katkıları ele alındığında bu ziyaretler aslında oldukça önemli. KTSO Başkanımız Naci Güncü ve KTB Başkanımız Murad Bertan’da mümkün mertebe ziyaretlerimize iştirak edecekler. Bu zamana kadar yapılan görüşmelerimizde yöneticilerden olumlu tepkiler aldık. Onlarda bu zamana kadar ki eksik diyalogtan rahatsızlardı. Şimdi hepsi bu istişareden ve gelecekten duydukları memnuniyeti ifade ediyor. Mobil Başkan sloganımızda olduğu gibi söz verdiğimiz gibi çalışmaya Karacabey için üretmeye devam ediyoruz” dedi. Özkan ziyaretlerin devam edeceğini duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0