Milli Takıma Seçilen Minik Sporcular Ödüllendirildi

İnegöl Belediyespor adına katıldıkları Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen milli takım alt yapı seçmelerinde elde ettikleri başarıyla milli takımlar alt yapılarına katılmaya hak kazanan 8-14 yaşlarındaki 10 sporcu, Belediye Başkanı Alper Taban tarafından ödüllendirildi.

Milli Takıma Seçilen Minik Sporcular Ödüllendirildi
banner98
 İnegöl Belediyespor’un küçük dağcıları, 3-4 Mart tarihlerinde Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen boulder disiplinli minikler kategorisi milli takım alt yapı seçmelerinde gösterdikleri performansla dereceler elde etmiş ve milli takım alt yapılarına davet edilmişlerdi. 2’si kategori dışı olmak üzere 10 sporcunun milli takım alt yapılarına seçilmesinin ardından, Belediye Başkanı Alper Taban yaşları 8 ila 14 arasında değişen 10 sporcuyla Belediye Spor Salonunda bir araya gelerek kendilerini ödüllendirdi.

GENÇLERE YATIRIM YAPMAK ZORUNDAYIZ
Başkan Taban, beraberindeki AK Partili meclis üyesi Mehmet Yurttutan ve parti yöneticileriyle birlikte küçük dağcıları ziyaret etti. Antrenman öncesi yapılan mini törenle küçük dağcılara hediyeleri verildi. Ailelerin de bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Başkan Taban, gençleri ve çocukları önemsediklerini ifade ederek; “Bugün milli takıma seçilen minik dağcılarımızla beraber onları ödüllendirmek üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnegöl Belediyesi olarak onlara yatırım yapmaya devam ediyoruz. Onları önemsiyoruz. Gençlere yatırım yapmak zorundayız ve bunun farkındayız. İçinde bulunduğumuz sürçte bunun çok daha önem kazandığının farkındayız. Dolayısıyla onların öğrencilik dışında kalan vakitlerini çok daha iyi yerlerde değerlendirebilmeleri adına bizler de onlara destek olmaya çalışıyoruz” dedi.

EN FAZLA KATILIM İNEGÖL’DEN OLDU
İnegöl Belediyespor’un 8 sporcu ile seçmelere katıldığını ve seçmeler sonucunda kategori dışından da 2 sporcunun milli takım alt yapılarına davet edildiğini hatırlatan Başkan Taban; “Bugün de görmüş olduğunuz öğrencilerimiz, yavrularımız milli takım alt yapı seçmelerine katıldılar ve orada başarılı oldular. Şehrimizi temsil ettiler. Gölbaşı’nda Ankara Üniversitesinde 3-4 Mart tarihlerinde gerçekleşen Boulder disiplini minikler kategorisinde milli takım alt yapı seçmeleri gerçekleştirildi. Burada Türkiye genelinde 8-14 yaş kategorisinde toplamda 74 sporcu yer aldı. Bizim de burada 8 sporcumuz İnegöl Belediyespor adına mücadele etti. Türkiye kulüpler sıralamasında en fazla katılım sağlayan il 17 sporcuyla Bursa oldu. Bunların içerisinde de İnegöl’den 8 sporcumuz buraya katılmış oldu” diye konuştu.

1 YILLIK EMEĞİN MÜKAFATI; MİLLİ TAKIM
Başkan Taban, 1 yıllık bir çalışma neticesinde bu başarıların elde edildiğini de hatırlatarak şöyle devam etti: “Seçmeler neticesinde 10 sporcumuz milli takım alt yapılarına seçildi. 8-9 yaş erkekler kategorisinde Egemen Sevimli Türkiye İkincisi, Sefa Yaman Türkiye Üçüncüsü, Mehmet Kemal Uzçevik Türkiye Dördüncüsü, 9-10 yaş kızlar kategorisinde Beyzanur Sel Türkiye Sekizincisi, 9-10 yaş Erkekler Kategorisinde Önder Günsal Türkiye On beşincisi, 10-11 yaş kızlar kategorisinde Kevser Şen Türkiye Dördüncüsü, 11-12 yaş Erkekler Kategorisinde Akif Eray koyu Türkiye Yedincisi, Ömer Faruk Yurttutan Türkiye On birincisi, kategori dışı 2010-2011 doğumlu iki öğrencimiz ise erkeklerde Rüzgar Efe Öktem ve kızlarda Ayşenur Şen elde edilen başarı neticesinde milli takım alt yapılarına seçildiler. Ben kendilerini kutluyorum. Bu seviyeye 1 yıl gibi bir zaman erişilmiş oldu. Bu da onların ortaya koyduğu gayreti gösteriyor. Beraberinde bizler sadece onlara yol açan, onları teşvik eden, motive eden ve buralara katılmaları için gerekli alt yapıları sağlamaya çalışan tarafta oluyoruz. Salonumuzda bulunan tırmanış duvarı gibi yatırımlar sayesinde de sporcularımız buralarda antrenman yapıyorlar. Pek çok şehirde olmayan imkanları sunmaya çalışıyoruz. Vizyonlarını ve ufuklarını açma noktasında onlara daha fazla katkı sağlamış olacağız. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki onlar için yaptıklarımız az bile. Daha fazlasını hak ediyorlar. Geleceğimizin teminatı onlar. Ben tüm sporcularımızı kutluyorum.”

İnegöl Belediyespor bünyesinde tırmanış eğitimlerinin sürdüğünü de kaydeden Taban, 23 Nisan’da okullar arası tırmanış müsabakası gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından milli takım alt yapılarına seçilen 10 sporcuya hediyeleri takdim edildi. Tören sonrası minik tırmanışçılar konuklarına küçük bir tırmanış gösterisi de sundu.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0