MHP’DEN CHP BURSA’YA ZİYARET

MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u ziyaret ederek görevinde başarı dileklerini iletti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Başkanı Hüseyin Akkuş, siyasi partilerin diyaloglarının gelişmesinin demokrasi açısından önemli olduğunu vurguladı.

MHP’DEN CHP BURSA’YA ZİYARET
banner98

MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a ziyaret gerçekleştirdi. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bugün bizim için önemli bir gün. Tevfik Bey ile biz iş yerinden komşuyuz. Her gün olmasa bile zaman zaman görüşüyoruz. Ama en önemlisi de geçmiş dönemlerde birbiriyle çatışan, birbirini öteki gören iki siyasi anlayışın nezaket ölçüsü içerisinde değil, samimiyet ölçüsü içerisinde bir araya gelmesidir” dedi. Gündeme ilişkin değerlendirme de yapan Akkuş, İller Bankası’nın açıkladığı borçlanma bilgilerine değinerek; “İller Bankası’ndan aldığı borç oranına baktığımda Bursa’nın birinci olduğunu gördüm. Biraz hayıflanmıştım ama Sayın Alinur Aktaş 2032’ye kadar borcumuz var derken herhalde bunu söylüyordu. Sadece İller Bankası’na olan borç 1 milyar 73 milyon gibi bir rakam. İzmir’e bakıyorum 92 milyon. Yani onda biri bile değil. İzmir’de CHP’li bir Belediye var. Oradaki oy oranıyla buradaki oy oranı ve buradaki borçlanmayla oradaki borçlanmayı karşılaştırdığımızda gerçekten tartışılır bir pozisyon olduğunu görüyoruz. AKP’nin Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerine yapmış olduğu olumsuzlukları ve baskıyı burada görebiliriz. AKP diye bir siyasi partinin varlığı ile ilgili benim uzun zamandan beri bir tartışmam var. Uzun zamandan beri Bursa kamuoyu ile ilgili söylediklerim var. Sayın Davutoğlu yüzde 49,5 oy almıştı. Ama bir gece içerisinde, birinin iki dudağı arasında siyaset sahnesinden silindi. Bunu hiç kimse tartışmadı. AKP de tartışmadı. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokratik şekilde kamuoyuyla bunu paylaştığını biliyoruz. İstanbul Bütünşehir, Ankara, özellikle Balıkesir ağlayarak terk etmek zorunda kaldı. Ama Bursa Bütünşehir Belediye Başkanı’nın yaptığını da az önce paylaştık” diye konuştu.  Yerel siyasetin çok önemli olduğu konusunda fikir birliği içinde olduklarını belirten Akkuş sözlerini şöyle tamamladı: “Yerelde, Bursa’yı yönetmekle ilgili duygu ve düşüncelerimizin yollarımız farklı bile olsa, bu vatan toprağı içerisinde her şeyin demokratik bir şekilde yürüyeceği konusunda ortaklaştığımızı düşünüyorum. Herkes kendi adayları çerçevesinde yol gidecek. Ancak Recep Altepe ve diğerleri hukuk önünde ve yüzde 50’nin üzerinde oy almalarına rağmen Bursa kamuoyu önünde hesap vermediler. Bu hesabı 2019 süreci içerisinde mutlaka kamuyou önünde vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Sayın Tevfik Topçu ve yönetim kurulu üyesi arkadaşların Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelmelerini çok önemsiyorum. Bursa’nın geleceği açısından önemsiyorum. Diğer siyasi partilerin birbirleriyle olan diyaloglarının aynı çerçeve içerisinde gelişmesi ve bütünleşmesi Türkiye demokrasisi açısından önemli. Ülkelerin demokrasisi olduğu gibi kentlerin de demokrasisi olmalı, partilerin de demokrasisi olmalı. Sayın başkanıma ve yönetimine ziyaretleri için teşekkür ediyorum.”

TEVFİK TOPÇU: BURSA’NIN DEĞERLERİNDE BULUŞMALIYIZ

İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un ardından söz alan MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, Bursa’nın siyaset kültürü açısından önemli ve örnek bir şehir olduğunu ifade ederek; “Türkiye’ye örnek olan şehirlerden biri. Biz bugün sayın başkana hayırlı olsun demek için geldik. AKP İl Başkanlığı’na da gideceğiz. Bursa böyle bir kültüre sahip. Birbirimizin bayramlaşmalarına gitmeye çalışırız, doğru iletişim kurmaya çalışırız.  Ülkenin problemlerinin tespitinde ya da çözümün de her ne kadar ayrılsak da Bursa için bu kültür önemli. Türk milletinin kavgaya değil, diyaloğa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ve bu diyalog öncelikle siyasi parti temsilcileri olarak bizlerden başlamalıdır. Bu Bursa’da zaten vardı. Bugün yapılan ziyaret bunun devamıdır. Bu geleneksel anlayışın devamıdır. Yeni seçilen Cumhuriyet Halk Partisi yönetimine başarılar diliyorum” dedi. Yerel seçimlerin yaklaştığına işaret eden Topçu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kötü yönetilen bir Bursa var. Her zaman söylüyoruz deprem açısından Bursa çok riskli bir yer. Maalesef yerel yönetimlerimiz bu konuda çok duyarsız. Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere borç stoğu açısından Bursa Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri. Geçtiğimiz hafta yeniden bir borçlanma talebi Büyükşehir Meclisi’ne geldi. Biz MHP olarak buna da red oyu verdik. Mirasyedi gibi davranan anlayışı kabul etmek mümkün değil. Bursa’nın geleceği mahvediliyor. Bursa’da siyaset yapan bizler hangi siyasi parti olursa olsun Dünyanın en güzel ve kadim şehirlerinden biri olan Bursa’nın değerlerinde buluşmalıyız. Bursa’ya hizmet etmek için yarışta olmalıyız. Bu konuda kavgayı değil, diyaloğu tercih etmeliyiz. Çözüm önerilerimizi hiç kıskançlık yapmadan ortaya koymalıyız. Eğer yapılan doğru bir şeyler varsa hangi belediye olursa olsun buna destek vermeliyiz diye düşünüyorum. Bursa çok kıymetli, çok önemli bir şehir. Maalesef bu birlikteliğin yeteri kadar ortaya konmadığını da görüyoruz. Hem üniversiteler açısından hem akademik odalar açısından Bursa’nın yönetimine müdahil olmadıklarını veya edilmedikleri gerçeğiyle karşı karşıyayız. Burada olmaktan son derece mutluyum. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Önümüzdeki süreçte Bursa’nın ortak değerleriyle alakalı sık sık bir araya gelme imkanımız olur ve Bursa’ya beraber hizmet etme fırsatı yakalarız diye düşünüyorum.”

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 22:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0