MHP: Mazbatayı Almayacağız!

Gürsu Belediye Başkan adayını halkla buluşturmaya başlayan MHP ilçe yönetimi, ‘Gürsu senin, karar senin’ sloganıyla kampanya başlattı. Seçimler için çok iddialı konuşan MHP İlçe Başkanı Ermiş, mevcut Başkan Özcü'ye de ateş püskürdü.

MHP: Mazbatayı Almayacağız!
banner98

Gürsu Belediye Başkan adayını halkla buluşturmaya başlayan MHP ilçe yönetimi, ‘Gürsu senin, karar senin’ sloganıyla kampanya başlattı. Seçimler için çok iddialı konuşan MHP İlçe Başkanı Ermiş, mevcut Başkan Özcü'ye de ateş püskürdü.


Yerel seçimlerde Gürsu Belediye Başkanlığı için Maksut Kaya’yla sahaya inen MHP ilçe teşkilatı, tanıtım ziyaretlerine başladı. MHP İlçe Başkanı Suat Ermiş, 30 Mart sabahı ilçe halkının güne MHP ile uyanacağını öne sürdü.


GÜRSU SENİN, KARAR SENİN’

Seçimler için çok iddialı olduklarını dile getiren MHP Gürsu İlçe Başkanı Suat Ermiş, “Biz, ‘Gürsu senin, karar senin’ sloganıyla yola çıktık. Gürsu’da yolsuzluk yapıldı. Kendi partileri içinden Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın bunu kabul etti. Ama yine de Orhan Özcü aklandı. Ancak 30 Mart sabahı biz geldiğimizde mazbatayı almayacağız. İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı’nı çağırıp ‘Gelin inceleyin’ diyeceğiz. Suçlu, suçunu çekecek. Mahkeme karar verecek. Gürsu Belediyesi’ni akladıktan sonra mazbatayı alacağız” dedi.


TEK SUÇLU ÖZCÜ DEĞİL’

Suat Ermiş, “Aslında sadece Belediye Başkanı Orhan Özcü'ye yüklenmek de doğru değil. Belediye Başkanı’nın yanı sıra ilçe yönetiminden, İl Genel Meclisi üyelerine, Belediye Meclisi’nden, ilçe teşkilatına kadar başarısızdır. Yaşanan olaylardan, usulsüzlüklerden sorumludurlar. Bunları iyi tespit etmek gereklidiré açıklamasını yaptı.


AKP BİZİ ÖRNEK ALMALI’

MHP’nin kazandığı Adana Belediyesi hakkında çıkan yolsuzluk iddialarını da örnek gösteren Suat Ermiş, “Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında bu iddialar çıktığında biz ‘Git aklan gel’ dedik. MHP bunu yapıyorsa AKP de, MHP’yi örnek almalı” dedi. Mevcut iktidardan önce ellerinde olan belediye başkanlığını teşkilat içinde bölünmelerden dolayı kaybettiklerini de vurgulayan Ermiş, “Bir yerde biz kendi ayağımıza sıktık. Ancak yanlışlar fark edilip doğrusu bulundu. MHP, Türk milletinin sigortasıdır. MHP olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti’ne hiçbir şey olmaz” ifadelerini kullandı.


HANGİ ŞEHİT ANNESİNE GİTTİ ?’

Hükümet’i eleştiri yağmuruna tutan Suat Ermiş, “Başbakan, Mısır ve Suriye'deki vatandaşlara ağladığı kadar ölen şehitlerimize ağlamadı. Hangi şehit annesine gitti ağladı? Türkiye'de binlerce Rabia öldü. Çocuklar, kundaktaki bebekler öldü. Türkiye’de yetim kalan Rabia'lar var” dedi.


‘SURİYE’YE KİMİ YOLLAYACAKSIN?’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye yönelik dış müdahale için “Biz hazırız” açıklamasını da değerlendiren Suat Ermiş, “Analar ağlamasın diyordu. Suriye'ye göndereceği askerlerin anaları yok mu? Suriye'ye kimi yollayacaksın? Robot mu yollayacaksın? Orada asker ölürse burada kimse ağlamayacak mı? Nerede kaldı analar ağlamasın” dedi.


MÜLTECİLER SORUNU…

Suat Ermiş, Suriye'den gelen mültecilerle ilgili de “Biz Türk Milleti olarak kapımıza geleni kovmayız. Onlar bizim misafirlerimiz. 350 bin kişiye vatandaşlık verileceğini onaylamıyorum. Maaş bağlanmasını onaylamıyorum. Hiç kimseye 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilmesi doğru değil. Onlar misafir. Şartları uygun hale gelince geri göndermeliyiz. Doğu Türkistan’daki katliamı görmüyor. Oradaki insanları terörist ilan ediyor” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2013, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0