banner101

Memur -Sen gazileri unutmadı

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, 19 Eylül Gaziler Gününü kutladı.

Memur -Sen gazileri unutmadı
 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Şeker, çözüm sürecinin ilk defa bir hükümet programında yer almasının önemli olduğunu söyledi. Şeker, sürece ilişkin toplumda ve kimi kurumlarda var olan şeffaflık kaygılarının giderilmesinin de önemli ve haklı bir beklenti olarak dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.
Millet olarak Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi ve Sünni'siyle genci ve yaşlısıyla çözüm sürecini desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Şeker, “Zılgıt da bizim, horon da, halay da, zeybek de bizim. Bizim dualarımız ortak, bizim kıblemiz ortak; peygamberimiz de, kitabımız da tarihimiz de geleceğimiz de bir. Bin yıllık desende nasıl bir ve beraber yaşamışsak, yine binlerce yıl yaşamaya devam edeceğiz. Bu noktada çözüm sürecinin her aşaması, sürece dair her çalışma, sivil toplum ve sosyal paydaşlar başta olmak üzere istişare edilmeli ve çözüm iradesine ilişkin ortak kararlılığın bir göstergesi olarak birlikte yürütülmelidir” diye konuştu.
Gezi olaylarının vesayet anlayışını canlandırma hedefli olduğunu belirten Numan Şeker, “17-25 Aralık polis-yargı darbe girişimlerinde olduğu gibi eski Türkiye’ye dönmek isteyenler oldu. Bu yapılara karşı sivil siyasetin alanını daraltma arzusu taşıyan ve millet iradesini zayıflatma girişimlerinde bulunan her antidemokratik eyleme karşı milli iradenin, sivil siyasetin ve seçilmiş meşru hükümetlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Milli iradenin hakim olmadığı siyasal ortamlarda, sivil toplumun yaşamasının mümkün olmayacağına da dikkat çeken Şeker, “Yeniden büyük Türkiye hedefi demokrasinin kurumsallaşmasını, yeni vesayet arayışlarının bütünüyle hükümsüz bırakılmasını, özgürlükleri güvence altına almayı önceleyen bağımsız ve tarafsız yargı sisteminin kurulmasını gerektirir. Bu anlamda hükümet programında, demokrasi başlığı içerisinde bu hususların vurgulanmasını önemli buluyoruz. Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi olarak, Gaziler Gününü en içten duygularımla kutluyor, bütün gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0