banner102

Mehmet İnan’ı ölüm yıldönümünde unutmadılar

Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği sendika binasında Kurucu Mehmet İnan’ı ölüm yıldönümünde unutmadı.

Mehmet İnan’ı ölüm yıldönümünde unutmadılar
 Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, Kudüs Şairi ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı Genç Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği öncülüğünde sendika binasında düzenlediği programla andı. Yazar-Şair Şaban Abak’ın konuşmacı olarak katıldığı anma programına üyeler yoğun katılım gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan Genç Memur-Sen Bursa İl Temsilciği Yunus Emre Altuntaş, “Ölümünün üzerinden 18 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen Memur-Sen’in varlığı devam ettiği sürece Mehmet Akif İnan’ın varlığı da devam edecektir. Çünkü bu bir dava ve bayrak yarışıdır” dedi

 

NUMAN ŞEKER “VEFA ÜZERİNE KURULU BİR TEŞKİLATIZ”

Memur-Sen’in vefa üzerine kurulmuş bir teşkilat olduğunun altını çizen Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın ‘Bütün giysileri yırtsak yeridir. Yer bize vefa elbiseleri’ dizelerinde dediği gibi bu teşkilat vefa üzerine kurulmuştur. Bugün burada bir arada olmamızın en güzel örneği aslında budur. Bu vesile emeği geçen ahirete irtihal eden başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan olmak üzere tüm değerli büyüklerimize ve arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. 

 

ŞEKER: “ZOR GÜNLERDEN DESTANSI GÜNLERE”

Zor şartlardan başarılarla dolu bugünlere geldiklerini hatırlatan Numan Şeker, “O zor  günlerde rahmetli Mehmet Akif İnan sanki bugünleri görürcesine ‘Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan’ demiş. Gerçekten mayayı öyle bir tutturmuş ve öyle sağlam bir temel üzerine bu teşkilatı inşa etmiş ki Memur-Sen teşkilatı bütün Türkiye ve ümmet için destan yazıyor ve destansı çalışmalara imza atıyor” şeklinde konuştu. 

 

ŞABAN ABAK: “MEHMET AKİF İNAN GİBİ AYDIN NESİLLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Mehmet Akif İnan’ın öngörüsü ve yaptıklarıyla aydın vasfında bir insan olduğunu belirten Yazar-Şair Şaban Abak, “Yeni Mehmet Akif İnan’ların, o misyonda yeni insanların çıkması lazım aramızdan. Sanata, edebiyata, bilime, tarihe, düşünceye, kabiliyeti olan çocukları gözetmemiz lazım” diyerek, sendika üyelerine Mehmet Akif İnan’ın anılarını ve düşünce dünyasını aktardı.

 

Anma programının sonunda Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, katılımlarından ötürü Yazar-Şair Şaban Abak’a hat desenli filografi tablo hediye ederken; Şaban Abak da bugüne kadar çıkan kitapların koleksiyonu Numan Şeker’e takdim etti.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2018, 15:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0