Marmara ve Bursa'da gazze seferberliği

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsrail tarafından soykırıma tabi tutulan Gazze’deki Filistinlilere yardım için seferberlik başlattıklarını söyledi.

Marmara ve Bursa'da gazze seferberliği
banner98
 Altepe, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda konuştu. Çarşamba’daki eski İl Genel Meclisi binasında gerçekleşen toplantıda güncel konulara ilişkin soruları cevaplayan Altepe, MBB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Gazze’ye nakdi yardım için seferber olduklarını söyledi. Gazze’yle ilgili sıkıntının günden güne arttığını ve Ramazan ayına yakışmayan görüntülerin ortaya çıktığını ifade eden Altepe, bir an önce saldırıların durmasını ve buradaki Müslümanların huzura ermesini, barış ortamının tesis edilmesini diledi.
Bursa’nın yanı sıra MBB’nin de başkanı olduğunu belirten Altepe, birliğe bağlı belediyeleri zulüm altındaki Filistinlilere destek için hareke geçirdiklerini ifade etti. Aynı çalışmayı Bursa’da da gerçekleştirdiklerini, başta Büyükşehir personeli olmak üzere ilçe belediyelerini organize ettiklerini söyleyen Altepe, meclis üyelerine de Gazze’ye yardım yapma konusunda çağrıda bulundu. Gazze’ye mevcut durum itibariyle sadece nakdi yardım yapılabildiğini vurgulayan Altepe, “MBB ve Bursa olarak biz de bir yardım kampanyası başlatalım istedik. İnşallah Marmara’daki tüm bölgelerimizden yardımlar toplanmış olacak. Belediye personelimizin tamamına yardım evrakları dolaştırılacak. Kim ne kadar yardımda bulunmak istiyorsa o kadar alınacak. Desteklerinizden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Yardımlarımız onlara inşallah moral olarak döner” diye konuştu.
DOSAB’a kurulması planlanan termik santral hakkında değerlendirmelerde bulunan Altepe, "Şuanda DOSAB’da 360 parselde 440 fabrika yer alıyor. Mevcut fabrika bacalarından en az 100’ünün her gün 24 saat boyunca havaya gaz salınımında bulunuyor. Çevreye saygılı tesisleri artırmalıyız yoksa istenilen refah seviyesine ulaşamayız. Burada bacasız bölgeye baca yapılmıyor. 100’ü zehirli gaz salınımında bulunan 440 fabrikanın olduğu bir bölgeye baca yapılıyor. 100 zararlı bacanın susması için bu baca yapılıyor. Her şey Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde ve denetiminde gerçekleşiyor. Olay bundan ibaret” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0