Mali müşavirlik mesleği öğrencilere tanıtıldı

Mali müşavirlik mesleğinin tanıtımını yapmak ve eğitim süreçleri hakkında bilgi vermek üzere öğrencilerle bir araya gelen BSMMMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer İşci, düzenlenen mesleki tanıtım seminerlerinde geleceğin mali müşavirlerine mesleği tanıttı.

Mali müşavirlik mesleği öğrencilere tanıtıldı
banner98
 Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Emirsultan Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik düzenlenen mesleki tanıtım seminerlerinde mali müşavirlik mesleğinin, 3568 sayılı yasa ile uygulamaya girmiş yetkili, ruhsatlı meslek mensuplarınca icra edildiğini söyleyen BSMMMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer İşci, meslek mensuplarının faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaparak, “Meslek mensupları, muhasebe, denetim, danışmanlık, tasdik, raporlama ve beyanname hizmetlerini yetkili olarak ruhsatları ile yaparlar. İşletmelerin muhasebe kayıtlarını tutarak, defterlerini işlerler. Bilanço, kar-zarar ve benzeri muhasebe tablolarını hazırlarlar. Beyanname, bildirge ve diğer belgeleri düzenlerler. Muhasebe sistemlerinin kurulması, geliştirilmesi ve denetlenmesini sağlarlar. Şahıs ve şirketlere müşavirlik ve danışmanlık hizmetleri verir, tahkim, bilirkişilik ve kayyum hizmetlerini verirler” diye konuştu.

 

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR NASIL OLUNUR?

Meslek mensubu olabilmek için gerekli eğitim süreçlerine de değinen BSMMMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer İşci, “Üniversitelerin işletme, iktisat, maliye, bankacılık, kamu yönetimi, hukuk, siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan lisans seviyesinde mezun olanlar, staja başlama sınavından en az 60 puan alarak, staja hak kazanıyorlar. En az 3 yıl staj dönemi var. Bu stajın sonunda SMMM yeterlilik sınavına girmeye hak kazanılıyor. İstanbul, Ankara veya İzmir’de gerçekleşen bu sınavda 7 dersten, en az 50, genel ortalamada ise 60 puan almak gerekiyor. Bu başarı da elde edildiği takdirde mali müşavirlik mesleki ruhsatı alınmaya hak kazanılıyor” dedi. BSMMMO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer İşci, yeminli mali müşavirlik süreci hakkında ise şu bilgileri paylaştı: YMM’lik de 3568 sayılı yasa ile uygulamaya girmiş yetkili, ruhsatlı meslek mensuplarıdır. SMMM olarak 10 yıl faaliyette bulunanlar, YMM sınavını kazananlar YMM olabilirler.” Geleceğin mali müşavirlerine eğitim hayatlarında başarılar da dileyen Ömer İşci, öğrencilere “Okulla sınırlı kalmayın. Okul hayatınız süresinde fırsat bulabiliyorsanız mutlaka çalışın ve iş deneyimi elde edin. Ve meslek hayatınız boyunca gelişime ve değişime açık olun” öğütlerinde bulundu. 


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0