Lojistik Köyü Biran Önce Kurmalıyız!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, limanlarla entegre çalışacak Lojistik Köy projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Lojistik Köyü Biran Önce Kurmalıyız!
banner98
BTSO’da ‘Bursa Lojistik Merkez Proje Toplantısı’ yapıldı. Toplantıda konuşan BTSO Başkanı Burkay, Cumhuriyetin 100. yılı hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Sanayide, ticarette ve ihracatta fiziki alt yapı yetersizliklerinin bulunduğuna dikkat çeken Burkay, bu eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini dile getirdi.
Burkay, dış ticareti en yüksek 10 ülkede ağırlıklı olarak deniz yolu ile taşımacılık yapıldığını ifade etti. Bursa’nın dış ticaretinde ağırlıklı olarak kara yolunun kullanıldığını hatırlatan Burkay, “Maalesef hem Türkiye, hem de Bursa özelinde bu anlamda ciddi sıkıntılarımız var. Sanayiin bu kadar geliştiği bir bölgede deniz yolunu neredeyse kullanmıyoruz. Bölgemizde limanlarla entegre çalışacak Lojistik Merkezi bir an önce kurmalıyız” dedi.
145 MİLYAR DOLARLIK TİCARETİ KALDIRMALI
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Bursa’da 2023 yılı için 75 milyar dolarlık ihracat hedefi belirlediklerini ifade ederek, “145 milyar dolarlık dış ticareti yönetecek sistemden bahsediyoruz. Oyun planını iyi kurgulamalıyız. Lojistik Köy için öyle bir nokta seçmemiz lazım ki, önümüzdeki 15-20 yılı her alanda yapılacak projelerle besleyebilecek, taşıyabilecek noktada olması lazım” diye konuştu.
Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta da Lojistik Köy projesinin bir an önce hayata geçmesini istediklerini söyledi. Usta, “Lojistik Köy, yüksek hızlı tren ve otoyol projeleriyle entegre olacak” dedi.
Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Şener ve Aytuğ Onur, BTSO Lojistik Konsey Başkanı Murat Coşkunkan ile kamu kurumları ve STK temsilcileri katıldı.
Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0