Kurban Bağış Bedelleri Belirlendi

Aziz Mahmûd Hüdâyi Hazretleri’nin (1541-1628) asırlar önce başlattığı “Yoksulluk ve Cehaletle Mücadele” geleneğini devam ettirmek gayesiyle 1985 yılında kurulan Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, hayırsever vatandaşları dünyanın dört bir köşesinde yaşanacak kurban heyecanına ortak olmaya davet ediyor. Bu yıl “Kurban Fedakârlık, Hakk’a Yakınlıktır” sloganı ile yola çıkan Vakıf, kurban kesim bedelini; yurt dışında 650 TL, yurt içinde büyükbaş kurbanda bir hisse 1.500TL, küçükbaş kurbanda ise türüne göre 1.100, 1.300 ve 1.600TL olarak belirledi. Kurban yardımları dışında yıl içerisinde dul ve yetimlerin, muhtaç ve kimsesizlerin, yoksul ve talebelerin maddi-manevi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik eğitim, sosyal-kültürel hizmetler ve insani yardım alanlarında yoğun faaliyetleri olan Vakıf, dünyanın dört bir yanına iyilik götürüyor.

Kurban Bağış Bedelleri Belirlendi
banner98

Vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu gerçekleştiren Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı, bu yıl yurt içi ve yurt dışında kurban hisse bedellerini belirledi. Buna göre; yurt dışında 650TL, yurt içinde ise büyükbaş 1.500TL, küçükbaşta da türüne göre 1.100, 1.300 ve 1.600TL olarak açıkladı.

Yoksulluk ve Cehaleti Gidermek İçin Çalışıyoruz

Vakfın bu yılki kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, kurban bayramı coşkusunu kurban kesme gücü olmayanlarla paylaşarak onların mutluluklarına ve dualarına ortak olmaya çalışacaklarını söyledi. Eryılmaz,“ Vakıf olarak öncelikle 400 yıllık kadim ve köklü bir hayır ve irşat geleneğini temsil ederek iki ana alanda faaliyet gösteriyoruz: İnsani yardım ve dini eğitim. Yurt içindeki ve yurt dışındaki Kur’an kurslarımız, yetimhanelerimiz, gençlik merkezlerimiz, anaokulu, ilkokul, İmam-Hatip ve İlahiyat seviyesindeki eğitim kurumlarımızla ve insani yardım alanındaki projelerimizle sürekli mazlum, mağdur ve kimsesizlerle, eğitim desteğinde bulunduğumuz talebelerimizle zaten iç içeyiz. Temel gayemiz; yoksulluğu ve cehaleti gidermek, yaralı gönüllere merhem olmak ve İslam dünyasının nitelikli insan ihtiyacının giderilmesine katkıda bulunmak” şeklinde konuştu.

Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı; 40’tan fazla ülkede gerçekleştirdiği kurban çalışmaları ile sadece vacip ibadetin yerine getirilmesi için değil; aynı zamanda mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize umut olarak kardeşlik bağlarını güçlendirmek, insanlık onuruna ve Müslüman şahsiyetine yakışır bir şekilde hizmet vermek amacıyla da faaliyetlerini sürdürüyor.

Kurban Paylaşmanın ve Kardeşliğin En Canlı Tezahürüdür

Kurban ibadetinde güven unsurunun önemine de dikkat çeken Eryılmaz, “Kurbanların sorunsuz bir şekilde kesilmesi ve dağıtılması noktasında büyük bir hassasiyet, itina ve sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruzBelki 100’den fazla ülkede kurban kesebilecekken, hâkim olduğumuz ve kendi müesseselerimizin olduğu ülkeleri tercih ediyoruz. Vekâletini aldığımız kurbanları, bağış sahiplerinin isimlerini tek tek okuyarak, bizzat ilgili ülkelerdeki Vakfımızın kültürüne sahip, kurban ibadeti hassasiyetini iyi bilen Türk personelimiz ve gözlemcilerimiz nezaretinde kesiyoruz. Ayrıca, kurban kesimlerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirildiğini teyit etmek amacıyla, yaklaşık 70 gözlemciyi 40’tan fazla ülkeye gönderiyoruz” dedi.

İnternet Üzerinden de Bağış Yapılıyor.

Hayırseverler bağışlarını hem vakıf merkezlerinden hem de www.hudayivakfi.org sitesinde yer alan online bağış bölümünden banka kartlarıyla, anlaşmalı banka, PTT hesaplarına havale-EFT yolu ile yapabiliyorlar. Yurt içi kurban için kayıt yaptırmak, kesim sırası almak ve bağışlarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler Vakfın 0216 428 39 60 numaralı çağrı merkeziyle irtibata geçebilirler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0