"Kültür Festivali Tam Manasıyla Amacına Ulaştı"

31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen çadır etkinliklerinde coşku devam ediyor. Farklı yörelere ait kültürleri İnegöl’de buluşturan çadır etkinliklerini ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Vatandaşlarımız doya doya eğleniyor. Bizler de bu eğlenceleri izleyerek doymaya çalıştık. O kadar heyecanlı bir ortam var ki bence kültür festivalinin tam manasıyla amacına ulaştığını düşünüyorum” dedi.

"Kültür Festivali Tam Manasıyla Amacına Ulaştı"
banner98

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında Kültür Park içerisinde kameriyeler bölgesinde kurulan farklı yöreler ait etkinlik çadırları, Türkiye’nin dört bir yöresine ait kültürleri bir araya getirmeye devam ediyor.

BOSNA HERSEK, ÇERKES ADİGE VE TRABZONLULARLA BULUŞTULAR 
Belediye Başkanı Alper Taban, Salı akşamı etkinliklerini sürdüren çadırları ziyaret ederek renkli görüntülerin yaşandığı yerel derneklerin çadırlarında yaşanan coşkuya ortak oldu. Kaymakam Ali Akça ile birlikte ilçe protokolünün de eşlik ettiği çadır ziyaretleri kapsamında Salı akşamı; Bosna Hersek Kültür Derneği, Çerkes Adige ve Trabzonlular Derneğinin çadırlarına ziyarette bulunuldu. Renkli görüntülerin yaşandığı çadır ziyaretlerinde yerel oyunlar sahnelenip yöresel ikramlarda bulunulurken, ayrıca festivale katkı veren derneklere plaketler takdim edildi.

FESTİVAL AMACINA ULAŞTI
Çadır ziyaretleri sırasında vatandaşlara hitaben konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Vatandaşlarımız doya doya eğleniyor. Bizler de bu eğlenceleri izleyerek doymaya çalıştık. O kadar heyecanlı bir ortam var ki bence kültür festivalinin tam manasıyla amacına ulaştığını düşünüyorum. Herkes gönlünden geçirdiği gibi eğleniyor. Yıllardır devam eden uluslararası kültür festivalimiz hem kardeş şehir şehirlerimizle buluşmamıza vesile oluyor hem de bu güzel ilişkilerin devam etsini sağlıyor. Şehrimizde 81 vilayetin tamamından, Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeliden buralara gelip yerleşmiş vatandaşlarımız var. Bizler de hoşgörü içerisinde birlikte yaşamlarımızı devam ettiriyoruz. Ortak paydamız İnegöl” dedi.

Festivalin İnegöl Belediyesi’nin tek başına hayata geçirdiği bir organizasyon olmadığına da vurgu yapan Taban; “Sizler olmadan bu işin olması mümkün değil. Sizler de gelerek bu güzel tabloyu ortaya çıkarıyorsunuz. Bu yıl 31’incisini gerçekleştirdiğimiz 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivalimizde yurt dışından gelen 7 konuk ekibimiz var. Yine yerel kültür derneklerimiz var. Hep birlikte bunu başarmış oluyoruz. İnegöl Belediyesi’nin tek başına yaptığı bir organizasyon değil. Sizler de buralara gelerek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyorsunuz. İnşallah her günümüz böyle olsun” diye konuştu.

İNEGÖL RENKİ GÜNLER YAŞIYOR
Kaymakam Ali Akça ise güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini ifade ederek şöyle konuştu: “İnegöl kültürel anlamda renkli günler yaşıyor. Merkezde çay bahçeleri şuanda boş. Buraya gelince neden boş olduğunu anladım. İnegöl halkı Hikmet Şahin Kültür Parkını dolduruyor bu değişik kültürel etkinliklerin tadına varmak için. Festivalde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

FORMA HEDİYE ETTİLER
Çadır ziyaretleri sırasında Trabzonlular Derneği çadırında kemençe eşliğinde vatandaşlarla birlikte 3 ayak oynayan Kaymakam Akça ve Başkan Taban’a, ziyaret sonunda Trabzonspor forması da hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0