banner102

Kötü Tezahüratı Önleme Seferberliği

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda alınan 970 bin TL para ve 2 maç tribün kapatma cezasının ardından taraftar temsilcileriyle görüşme yaptı.

Kötü Tezahüratı Önleme Seferberliği
 Bursaspor Kulübü Yönetimi sezon başından bu güne kadar alınan yüksek miktarlardaki para cezalarına çözüm aramaya başladı. Taraftarlardan kaynaklı çirkin ve kötü tezahuratın yanı sıra yaşanan saha olayları nedeniyle bu sezon 970 bin TL para cezası alan yeşil-beyazlı kulüpte Başkan Recep Bölükbaşı taraftarlarla toplantı yaptı. Spor Güvenliği Şube Müdürü Hüseyin Çiğdem'in de katıldığı toplantıda Bursaspor'un futbol ve basketbol branşlarında almış olduğu para, tribün kapatma ve olası cezaların önüne geçmek adına taraftarlara barkovizyon eşliğinde bilgilendirme yapıldı. Yapılan sunumda Bursaspor’un Spor Toto Süper Lig’de bu sezon şu ana kadar tribünlerden kaynaklanan olaylar ile çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 970 bin TL para ve 2 maç tribün kapatma cezası aldığı, geçen sezon bu rakamın 1 Milyon 970 Bin TL ve 9 maç seyircisiz oynama cezası olduğu belirtildi. Ayrıca bu sezon alınan bazı cezalarda Türkiye Futbol Federasyonu temsilcilerinin yazmış olduğu raporlar da katılımcılara gösterildi. Bu sezon açılan basketbol branşında da toplam 5 müsabakada ceza alan yeşil-beyazlı kulüp toplam 37.500 TL’lik para cezasıyla birlikte tüm liglerde ceza alan takımlar arasında 3.sırada olduğu belirtildi.

RECEP BÖLÜKBAŞI: “ KÜFÜRÜ TAMAMEN BİTİRMELİYİZ”

Bursaspor’un hem oynadığı futbol hem de taraftarları ile her zaman gündemde yer aldığını ancak çirkin ve kötü tezahüratın Bursa’ya yakışmadığını belirten Başkan Recep Bölükbaşı, “Bursaspor Türkiye’nin en büyük şehir takımı. Çok güzel bir camiamız ve taraftarımız var. 2009-2010 yılında Türkiye Süper Lig Şampiyonu olduk. Taraftarlarımız da o sezon Fair-Play ödülünü almıştı. Bursa’mız adeta çifte şampiyonluk yaşamıştı. Ancak son yıllarda maalesef kulübümüz kötü tezahürat nedeniyle sürekli para cezaları aldı. Bu sezondan itibaren tribün kapatma cezaları aldık. Geçtiğimiz hafta kendi sahamızda maalesef Çaykur Rizespor ile berabere kaldık. Güzel bir çıkış yakalamıştık. Belki stadyumda taraftarlarımız olsaydı o maçtan puan kaybıyla ayrılmazdık. Taraftarımız olmadığı sürece bizim bir tarafımız hep eksik olacak. Özellikle bu sezon Fenerbahçe maçında 20 bin taraftarımız vardı. Ancak kötü tezahürattan dolayı tribün kapatma cezası aldık. Bu sene böyle kör topal gidiyoruz. Bursa’mıza yakışmıyor. Biz yönetim olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan sportif başarı bir taraftan da borçların kapatılmasını ön görüyoruz. Kurumsallaşma konusunda da sürekli çalışmamız gerekiyor. Biz yönetim olarak dokuzuncu ay içerisindeyiz. Mayıs ayına kadar umuyorum borçların büyük kısmını halletmiş olacağız" dedi.

"CEZALARDA BİRİNCİ SIRADAYIZ"

Kongre öncesinde taraftarlardan ve camiadan sabırlı ve kendileri ile iletişim içerisinde olmaları gerektiği şeklinde istekte bulunduklarını dile getiren Recep Bölükbaşı, "Geçtiğimiz aylarda bir otelde taraftarlarımız ile soru cevap şeklinde toplanmıştık. Orada birbirimizi anladığımızı iletmiştik. Bu toplantının en az 3 ayda bir yapılmasını istemiştik ancak yoğun işlerden dolayı toplantıları yapamadık. Buraya geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Burada en çok siz dernek başkanlarına büyük sorumluluklar düşüyor. Bugünkü toplantımızın konusu maalesef cezalar, ve şuanda Türkiye liglerinde cezalarda birinci sıradayız. Bizlere ne görevler düşüyor, sizlere neler düşüyor bunları tartışacağız. Sonuçta bir tane Bursaspor var. Bizlerde sizlerde yolcuyuz. Bursaspor hancı. Kalıcı. Kongrede bir söz vermiştik. Bu sezon basketbol şubemizi kurduk. Çok da ses getirdi. Salonumuz hınca hınç dolu. Ancak oradan da ceza yiyoruz. Basketbol Türkiye liglerinde ceza sıralamasında üçüncü sıradayız. Ateşi yakmak çok güzel ama bunu zararsız yakmalıyız. Seyirci hasılatımız yok" şeklinde konuştu.

"DESTEKLERİNİZE İHTİYACIMIZ VAR"

Onun formasını da sen al kampanyasına 900 kişi ve kurumun katıldığına da değinen Recep Bölükbaşı, "Bursastore mağazalarında çok çeşit üretmeyi düşünüyoruz. Ancak yine bizim formalar satılmıyor. 34 puan ile ligde üst sıralardayız. Ziraat Türkiye Kupası’nda da çeyrek finaldeyiz. Gençlerbirliği geçip inşallah yarı finale çıkacağız. Size ihtiyacımız var. Yeni stadyum Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Allah razı olsun Sayın Başkan Recep Altepe tüm gelirlerini bize verdi. Sürekli toplantılar yapıyoruz. Buranın pazarlaması profesyonel bir iş. Birçok uluslararası firmalar ile görüştük. Localar ile ilgili lansman gerçekleştirdik. Bursa’da iş yapan doğan, doyan Bursaspor sevdalısı sanayici iş adamlarını davet ettik. Stadımızı tanıttık. Biz içerideyiz. 9 aydan beri gece gündüz çalışıyoruz. Mayıs’ın sonuna kadar da gemiyi en iyi yere götüreceğiz. Sizlere ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

"TEKLİF ALAN TÜM OYUNCULARIMIZI SATABİLİRİZ"

Sosyal medyadaki hesaplarının açık olduğunu ve kimseden çekincesi olmadığını söyleyen Recep Bölükbaşı, "Bazı arkadaşlarımız yazıyorlar. Yazdıkları gibi değil. Bazen bilmeden yazıyorlar. Bunları okuyanlar var. Bursa’da internet yazarları var. Yorum yapan insanlar var. Okuyoruz hepsini. Moralimizi bozan bir sürü şeyler yazılıyor. Herkesin küme düşer, batar dedikleri ortamda biz ligin üst sıraları zorluyoruz. Kupada çeyrek finaldeyiz. Geçen sezon takımda bulunan futbolcularımız şimdi A Milli takımdalar. Bir tane transfer teklifi alan futbolcularımızın şuanda hepsini satabiliriz. Müşterileri var. Yani iyi yoldayız. İyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Kalıcı gelirlerimiz yok. İnşallah önümüzdeki transfer döneminde Bursaspor yeni kadrosunu kuracaktır. Bursaspor’un her sezon şampiyon olmasını hayal ediyorum. Bunu hep berabere düşünür, çalışırsak yaparız. Önümüzdeki sezon inşallah 45 bin kapasiteli yeni stadyumumuz da oynayacağız. Yeni sezona tribün anlamında da kendimizi geliştirmeliyiz. Biz birlik içerisinde olursak bir şeyleri değiştiririz. Hatalarımız muhakkak olacak. Ben istiyorum ki ailelerimiz ile birlikte yeni stadyumdaki yerimizi alalım. Çirkin ve kötü tezahüratı biz kendimiz sona erdireceğiz. Katkılarınız için çok teşekkür ediyorum.”dedi.

TEL ÖRGÜLER KALKACAK MI

Toplantıda konuşan Spor Güvenliği Şube Müdürü Hüseyin Çiğdem ise kendilerini Bursaspor’un bir parçası olarak gördüklerini belirtti. Çiğdem, "Yasalar hakkında bilgi almak isteyen tüm taraftar derneklerimizin toplantılarına katılıp bilgi vermeye hazırız. Şubemizin kapısı herkese açık. Biz gerek Bursa Atatürk Stadyumu’ndaki maçlarda gerekse deplasmanlara gönderdiğimiz görevli arkadaşlarımız ile sürekli taraftarlar ile iletişim halindeyiz. Herhangi bir sıkıntıda anında müdahale ediyoruz. Önümüzdeki cumartesi günü Nilüfer Stadyumu’nda Bursaspor’un basketbol maçı var. Yeni salonda olacağız. Önümüzdeki sezon ise yeni stadyumda olacağız. Avrupa stadyumlarındaki gibi tribün önlerinde tel örgülerin konulmaması için siz değerli taraftarımızdan sahaya girilmemesi konusunda ricada bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 18:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0