"Kobilere İhracatçı Kimliği Kazandırıyoruz"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 10. kalkınma planında 8 maddeden oluşan ‘öncelikli dönüşüm programları’nı değerlendirdi. Yeni eylem planlarının Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyabileceğini ifade eden Başkan Burkay, “Öncelikli dönüşüm programlarının bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

banner98
 İbrahim Burkay, iş gücü piyasasının etkinleştirilmesi programı ile Türkiye’de nüfusun yarısını oluşturan kadınların iş gücüne katılma oranlarının artacağını ifade etti. Kayıt dışı ekonominin de haksız rekabete sebep olduğunu belirten Başkan Burkay, “Rekabetçi bir ekonominin gerektirdiği vasıflı istihdamın artırılması, işsizliğin azaltılması ve iş gücü verimliliğinin yükseltilmesi, iş dünyası temsilcileri olarak uzun yıllardır üzerinde dile getirdiğimiz bir konuydu” dedi.
BTSO olarak temel ve mesleki becerileri geliştirme konusunda Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçirmeyi başardıklarına işaret eden İbrahim Burkay, bu kapsamda BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren BUTGEM’de iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını anlattı. İbrahim Burkay, mesleklerin uluslararası standartlara taşınması maksadıyla Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) hayata geçirdiklerini hatırlattı.
Başkan Burkay, Türkiye’nin 2023 hedeflerine Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve markalaşma ile ulaşabileceğini belirterek, bu kapsamda vasıflı insan gücü için çekim merkezi eylem programının da büyük önem taşıdığını vurguladı. Başkan Burkay, söz konusu eylem planıyla üniversite, sanayi, kamu ve araştırma merkezleri arasındaki iş birliklerinin artacağını kaydetti. Öncelikli dönüşüm programlarının Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıyabilecek nitelikte olduğunu ifade eden Başkan Burkay, “İş dünyası olarak bu eylem planlarının bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

KOBİ’LERE İHRACATÇI KİMLİĞİ KAZANDIRIYORUZ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, KOBİ’lerin kurumsallaşması ve markalaşması için hazırlanan destek programı hakkında da değerlendirmede bulundu. Türkiye ekonomisinin yüzde 99’unu KOBİ’lerin oluşturduğunu ifade eden Başkan Burkay, bu noktada KOBİ’lerin kurumsallaşma ve markalaşma yönündeki adımlarının büyük anlam taşıdığını kaydetti. Başkan Burkay, BTSO olarak ulusal kalkınma hedefi doğrultusunda ‘Küresel Fuar Acentesi’ ve ‘Ticari Safari’ projeleriyle Bursa’daki KOBİ’lere ihracatçı kimliği kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0