banner101

Kızılay'dan Kan Ve Kurban Bağışına Davet

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, halkı kan ve kurban bağışı yapmaya davet etti.

Kızılay'dan Kan Ve Kurban Bağışına Davet
 Her yıl 3 ayda bir tertiplenen kan bağışı kampanyalarının yeterli olmadığını, yaşanan kazalar sebebiyle kan ihtiyacının arttığını belirten Arıyörek, Atatürk Anıtı ile Saat Kulesi arasındaki alanda özel donanımlı TIR’da 1 Ekim 2014 Çarşamba günü ve 2 Ekim 2014 Perşembe günü yapacakları kampanyaya İnegöl halkını katılmaya davet etti. 
Arıyürek, "Şu anda Türkiye’nin il ve ilçelerinde kan toplama işini Türkiye Kızılay Derneği gerçekleştiriyor. Türkiye’deki bütün hastaların kan ihtiyacını Kızılay karşılamaktadır. Bağış olarak alınan kanlarda, hepatit B-C, AIDS, bel soğukluğu, verem, sıtma gibi bulaşıcı hastalıklar var mı diye yapılan gerekli tetkiklerin ardından sağlıklı olarak tespit edilen kan ihtiyacı olan hastalara iletiliyor. Günlük ihtiyaç olan kanı zor temin etmekteyiz" dedi.
Kurban bağışı kampanyasının da devam ettiğini belirten Arıyürek, “4 seneden beri vatandaşların vermiş olduğu vekaletlerle, kurbanları onların adına kesiyoruz. Kurban vekaletinin ardından kesilen kurbanın bilgisi, kampanyaya katılan şahsın telefonuna bilgilendirme mesajı olarak gönderiliyor. Ayrıca, noter imzalı teşekkür belgeleri veriliyor. Birer parça etler de kurban sahiplerine iletiliyor. Kıyma ve kavurma yapılan etler 12 ay boyunca ihtiyaç duyulan Türkiye’nin her yerine dağıtılıyor. İnegöl’deki ihtiyaç sahiplerine de kurban etleri ulaştırılıyor” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0