banner101

Kızılay Kan Arıyor!

Kan bağışındaki düşüş Kızılay’ı düşündürürken, özel donanımlı otobüslerle kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini ifade eden Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, kan ihtiyacının artmasına...

Kızılay Kan Arıyor!
Kan bağışındaki düşüş Kızılay’ı düşündürürken, özel donanımlı otobüslerle kan bağışı kampanyaları düzenlediklerini ifade eden Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şube Başkanı Gündoğdu Arıyürek, kan ihtiyacının artmasına rağmen kan bağışı oranlarının oldukça düştüğünü söyledi.
Trafik kazaları, iş kazaları, çeşitli şekillerde yaralanmalar, ameliyat gerektiren hastalıkların son yıllarda artması ile kana daha fazla ihtiyaç duyulduğunu, tek kaynağı insan olan kanın temin edilmesinin de ancak insanın yapacağı katılımlarla gerçekleşeceğini belirten Başkan Gündoğdu Arıyürek, "İnegöl Devlet Hastanesi’nin taşınmasının ardından kan bağışlarında yaşanan bağış oranlarındaki düşüş sebebiyle kan bağışı kampanyamızı İstiklal Caddesi üzerinde düzenleyeceğiz. Özel donanımlı otobüsümüzde Bursa’dan gelen doktor ve hemşireler yardımıyla 22 Aralık Pazartesi günü başlayacak kan bağışı kampanyamız 6 gün boyunca devam edecek. Şuanda kan bağışı sayımız günlük 5 üniteye kadar düştü. Bu nedenle İnegöl halkımızı kan bağışına davet ediyoruz” dedi.
2014 yılı içinde İnegöl’de 140 defa kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ifade eden Arıyürek, “Bu kampanyalarda 4 bin 542 ünite kan bağışında bulunuldu. Bin 33 kişide çeşitli nedenlerden dolayı reddedildi. Kan bağışı kampanyalarımızın tamamı Bursa Kızılay Kan Merkezinde gelen doktor ve hemşireler tarafından yapılıyor. Şuanda Türkiye’nin İl ve İlçelerinde kan toplama işlemini Türkiye Kızılay Derneği gerçekleştiriyor. Türkiye’deki bütün hastaların kan ihtiyacını Türkiye Kızılay Derneği karşılamaktadır. Bağış olarak alınan kanlarda, hepatit B-C, AİDS, Belsoğukluğu, Verem, Sıtma gibi bulaşıcı hastalıklar var mı diye yapılan gerekli tetkiklerin ardından sağlıklı olarak tespit edilen kan ihtiyacı olan hastalara iletiliyor. Günlük ihtiyaç olan kanı zor temin etmekteyiz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0