banner101

KİTAP YAZIM KOMİSYON ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamları, Öğrenme Süreçleri, Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları DaireBaşkanı Mehmet BÖLÜCEK kitap yazım komisyonlarınca devam eden çalışmaları değerlendirmek üzere Bursa’ya geldi.

KİTAP YAZIM KOMİSYON ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile komisyonda görev alan öğretmenler katıldı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger: “Komisyonda görev alan 82 öğretmenimizin her biri kendi alanında Türkiye’ye rehberlik edecek ve gençliğimize yol gösterecek kitapları hazırlamak üzere uzun süredir bizimle çalışmaktalar. Bakanlığımızın yeni müfredatını bilinç becerisi haline getirme noktasında çalışmalarını sürdüren bu arkadaşlarımızın tamamı yaptıkları işi özümsemiş durumdalar ve inanıyorum ki kendilerine verilen süre içerisinde kitap yazım işlemini tamamlayacaklar. Toplam 31 kitap yazım komisyonumuz var.Bunlardan 23’ü Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, 4’ü Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve 4’ü de Temel Eğitim Genel Müdürlüğü düzeyinde eğitim veren okullara ait kitaplar. Komisyonda görev alan tüm öğretmenlerimize göstermiş oldukları emek ve özveriden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek söze başlayan Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, 81 ilde 17,5 milyon öğrencinin eğitim göreceği kitapları hazırlayan komisyonda görevli öğretmenlerin çok onurlu ve gurur veren bir gayede gönüllü olarak çalışmalarının önemini vurguladı.  Geleceğimize yön verecek öğrencilerimizin yetişmesinde rol oynayacak kitapların yazım komisyonunda bulunmanın manevi değerinin yüksek olduğunu belirtenBüyük, alanında uzmanlaşmışöğretmenlerin aidiyet duygusuyla yazdıkları kitapların başarıyı getireceğini belirtti.

Başarıyı arttırmada fiziki imkanların yanı sıra öğretmenlerin de ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Büyük, bunun yanında öğretmelerin de kendilerini değiştirerek, dönüştürerek alanında çok iyi olmaları gerektiğini belirtti.Artık sorgulayan, soran, tartışan, araştıran öğrenci modeli istediklerini bunun için de öğretmenlerinkendilerini değişen ve gelişen müfredat kapsamında yenilemeleri gerektiğini vurguladı. Büyük, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı dönem başına kadar hazır olması gereken kitapların yazım komisyonunda görev alan öğretmenlere yapılan işin ehemmiyetinden dolayı teşekkür etti.

Program sonunda Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, kitap komisyonunda yer alan öğretmenlerin sorularını yanıtladı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2018, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0