Kent Konseyi ’3. Yabancılar Gecesi’ne 41 Ülkeden Katılım Gerçekleşti

Bursa Kent Konseyi (BKK) tarafından bu sene 3’üncüsü düzenlenen ’Bursa Yabancılar Gecesi’ Bursa’da yaşayan 41 farklı ülkenin vatandaşını biraraya getirdi.Türkiye’de sadece BKK bünyesinde bulunan Yabancılar Çalışma Gurubu, Bursa’ya...

Kent Konseyi ’3. Yabancılar Gecesi’ne 41 Ülkeden Katılım Gerçekleşti
banner98
Bursa Kent Konseyi (BKK) tarafından bu sene 3’üncüsü düzenlenen ’Bursa Yabancılar Gecesi’ Bursa’da yaşayan 41 farklı ülkenin vatandaşını biraraya getirdi.
Türkiye’de sadece BKK bünyesinde bulunan Yabancılar Çalışma Gurubu, Bursa’ya çeşitli ülkelerden iş, aile, eğitim gibi sebeplerle gelen yabancı kişilerin Türk kültürüne alışması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl üçüncüsü yapılan ’Bursa Yabancılar Gecesi’ 41 farklı ülke vatandaşının katılımıyla Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Programa, Brezilya, Meksika, Azerbaycan, ABD, Rusya, Etiyopya, Hindistan, Bangladeş, Çin, Güney Kore, Endonezya gibi farklı ülkelerden gelen yabancı konuklar, yabancı derneklerin temsilcileri ve fahri konsolosluk görevlileri katıldı.
Bursa Mehter Takımı’nın alkışlar eşliğinde salona girmesiyle başlayan gecede, konuklar mehter takımını büyük dikkatle izledi. Yabancılar, seslendirilen marşlarla büyük coşku yaşarken, Bursa’da yaşayan yabancıların şehirde çekindiği fotoğraf ve videolardan oluşan film gösteriminin yapıldığı buluşmada, Endonezyalı Indorsacoustic adlı müzik grubu sahne alarak seslendirdikleri parçalarla büyük beğeni aldı.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa adına şehirde yaşayan, okuyan, çalışan tüm yabancı konuklara teşekkür etti. Türk milletinin zengin kültürünü simgeleyen tarihi mehter takımının gösterisiyle gecenin başladığını hatırlatan Pala, "Türkiye modern ve büyük bir ülkedir. Bursa da önemli bir dünya şehridir. Bursa Kent Konseyi de Türkiye’nin en önemli ve en aktif kent konseyidir. Bursalılar olarak yabancıları misafir etmeye ve dostça ağırlamaya her zaman hazırız. Dost Pakistan’daki terör saldırısında ölen öğrencilere Allah’tan rahmet diliyorum. Dünya’da barış olsun. Türkiye güçlensin, Bursa büyüsün” dedi.
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, Bursa’ya değişik kültürlerden gelmiş insanların bir çiçek demeti oluşturduğunu ifade etti. Bu bahçenin bahçıvanın da BKK Başkanı Semih Pala olduğunu anlatan Karademir, çalışmaların devam etmesini temenni etti.
Konuşmasını Türkçe yapan Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Muhammed Saleh, "Bursayı çok sevdim ve birçok arkadaşım oldu. Güzel insanlar var. Bursaspor’u tutuyorum. Türkiye’de yabancılar arasında ilk Passolig kartını ben aldım. Bursaspor maçlarına fırsat buldukça gidiyorum. Bursaspor her zaman şampiyondur. BKK Başkanı Semih Pala’ya ve kent konseyi ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Gecenin sonunda Dünya Müzik Derneği (DMD) korosu sahne alarak çeşitli ülkelere ait eserleri seslendirdi.
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0